avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract v-c incheiat la avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract v-c incheiat la avocat

Buna ziua. In anul 2004 am incheiat un contract de vanzare-cumparare la avocat.
Apartamentul este intabulat si in momentul de fata vreau sa-l vand. Notarul la care am fost mi-a spus ca nu imi poate face act de vanzare - cumparare deoarece nu poate l;ua in calcul actul de vanzare cumparare pe care il am.
Poate cineva sa imi spuna cum pot proceda pentru vânzarea apartamentului?
Maine voi merge si la alti notari sa intreb. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:07, 2 Octombrie 2014
Un contract de vanzare/cumparare este valabil daca este autentificat la notariat.

Cum ati ajuns sa incheiati contractul la avocat?
In anul 2004 când l-am incheiat eu era valabil si la avocat. Am o sentinta judecatoreasca in acest sens. mai mult apartamentul este intabulat pe numele meu. Ma intreb de ce notarul refuza sa faca act pe baza acestuia.
Daca este si intabulat nu vad motivul ptr care ati fost refuzat. Nu am stiut ca vanzarea unei locuintei se putea incheia si la avocat, de fapt, contractul de v/c.
Probabil ca din cauza concurentei dintre avocati si notari in derularea unor astfel de tranzactii nu ati primit un raspuns pozitiv din partea notarului respectiv.

Incercati la un alt notar sau incercati autentificarea contractului de v/c la un notar, eventual chiar la cel la care veti perfecta vanzarea !;)
Ce sentinta e aceea? Nu cumva ati depus si sentinta la BCF ca sa intabulati?
In 2004 nu era valabil asa ceva, a fost o perioada mai tarziu, pe cand niste legi prost formulate pareau ca dau dreptul avocatului sa incheie acte.
Vedeti ce zice la sentinta, o fi tinand loc de act de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare ca si notarii dandanaua dandanaua care este legea (actul normativ) care prevede ca avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare.Este valabil doar pentru constructii, sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Inscriere antecontract in cf kalinb kalinb Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare acum 2 ani pentru un imobil, intre persoane fizice. Exista mai multe temeri cum ca vanzatorul o sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)