avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună seara,
Vă rog să-mi comunicați un raspuns :
În urma unui process civil rămas definitive, partea adversă a fost obligată să plătească cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei.
Am notificat-o printr-o scrisoare recomandată ca în termen de 5 zile să-și achite integral obligațiile stabilite prin hotărârea judecătorească, somând-o că în caz contrar o să mă adresez instituțiilor abilitate pentru recuperarea debitului. După termenul acordat, aceasta îmi trimite o scrisoare spunând că nu poate plăti integral trimițând doar 100 lei din suma susmenționată.
În această situație mă pot adresa unui executor judecătoresc pentru recuperarea integral a debitului, deoarece debitorul pe lângă venituri eligibile mai are și bunuri imobiliare.
Cel mai recent răspuns: paulmihail , utilizator 20:04, 1 Octombrie 2014
Pt. aceasta suma executarea se face doar pe venit , 1/3 din salariu.
vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Executare restantieri la intretinere coryzalia coryzalia Buna ziua, daca legea spune clar ca putem actiona in instanta restantierii dupa 3 luni de neplata a intretinerii, de ce vin unii cu idei precum notificare ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani andreeamar1 andreeamar1 Buna ziua, Am dat imprumut in fata notarului 2500E unui....prieten, cu scop de ajutor sa inceapa o afacere in iulie 2014. Care este demersul pentru ... (vezi toată discuția)