Am dat imprumut in fata notarului 2500E unui....prieten, cu scop de ajutor sa inceapa o afacere in iulie 2014.
Care este demersul pentru recuperare?
O firma de recuperare imi propune 1000lei pentru Executorul judecatoresc pentru inceperea urmaririi si 12% procent din suma recuperata.
Mai sunt alte cai? Cheltuielile (macar) pentru o astfel de situatie ar trebui suportate de debitor. Ce il poate constrange pe debitor (in afara de bunul simt) sa returneze datoria inainte de proces, daca el nu are nimic de pierdut?
O gandire simpla din partea debitorului:
Daca ma urmareste ii dau banii, daca nu...teapa. Nu pierd nimic.
Daca stiti ca debitorul este solvabil dar face parte din categoria descrisa de dvs, atunci va recomand o solutie de inceput, care s-ar putea sa va rezolve problema, mult mai simpla. Trimiteti o notificare de plata prin executor judecatoresc. Costa in jur de 40-50 lei. Rugati executorul ca in cazul in care debitorul suna la birou dupa notificare sa nu-i comunice faptul ca nu este efectiv in executare ci doar sa indice numarul dvs pentru negocieri.
Restituirea era prevazuta in sept. 2014.
In continuare am dat dovada de buna credinta, mai intai telefonic si de fiecare data ma amana, pentru ca in vara sa ii trimit prin posta cu confirmare de primire, o scrisoare prin care il rugam sa plateasca, in caz contrar eu urmand sa procedez conform legii.