Buna ziua.
Astazi persoana de la HR mi-a adus la cunostinta ca mi se suprapun 2 medicale de la acelasi doctor ,eu avand unul din 18-09-14 pana pe 24-09-14(de la un doctor) iar cel de-al doilea de pe 23-09-14(de la alt doctor care m-a luat in evidenta- pe 23-09-14cd am fost la el) pana pe 30-09-14.
Am fost la al doilea doctor si i-am spus sa mi-l modifice,dar a zis ca nu ei pot sa faca asta ci personalul companiei unde lucrez(hr sau contabilitatea)
Care este rezolvarea legala a cestui caz?
Ambele medicala sunt initiale.
Multumesc.
Medicul 2 greseste, contabilitatea firmei nu poate modifica documentele medicale, numai medicul emitent poate face acest lucru. Daca insa nu vrea, nu stiu care este rezolvarea - poate stie cineva mia experimentat de pe forum.
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 37
...
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria .....nr. ..............»;
b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...
2. Inscrierea in rubrica "Observatii" o face angajatorul (contabilul care calculeaza indemnizatia).