avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere medicale

Buna ziua.
Astazi persoana de la HR mi-a adus la cunostinta ca mi se suprapun 2 medicale de la acelasi doctor ,eu avand unul din 18-09-14 pana pe 24-09-14(de la un doctor) iar cel de-al doilea de pe 23-09-14(de la alt doctor care m-a luat in evidenta- pe 23-09-14cd am fost la el) pana pe 30-09-14.
Am fost la al doilea doctor si i-am spus sa mi-l modifice,dar a zis ca nu ei pot sa faca asta ci personalul companiei unde lucrez(hr sau contabilitatea)
Care este rezolvarea legala a cestui caz?
Ambele medicala sunt initiale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 2 Octombrie 2014
Medicul 2 greseste, contabilitatea firmei nu poate modifica documentele medicale, numai medicul emitent poate face acest lucru. Daca insa nu vrea, nu stiu care este rezolvarea - poate stie cineva mia experimentat de pe forum.
Ms.
Astept si alte pareri.
Nu poate scrie la observatii ... se suprapune cu CM nr... si il TRIMITA la plata?
CINE ar trebui sa scrie la observatii se suprapune CM1 cu CM2?
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 37
...
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:

a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria .....nr. ..............»;

b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...

2. Inscrierea in rubrica "Observatii" o face angajatorul (contabilul care calculeaza indemnizatia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concedii medicale suprapuse Simo1 Simo1 Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea situatie: Am o angajata care mi-a adus 3 concedii medicale care se suprapun: CM1 este din ziua 04 a lunii pana ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia daca doua certificate de concediu medical se suprapun pentru o anumita perioada? dali_c dali_c Buna ziua. Am un salariat cu cm din 12 oct pana la 31 oct eliberat de spitalul judetean cu cod indemniz.13. La 26 oct s-a internat la spit.de infectioase si ... (vezi toată discuția)
Suprapunerea concediilor medicale sorinacizmas sorinacizmas Buna ziua, As dori sa stiu daca am 2 concedii medicale care se suprapun (05.03.2014-14.03.2014 neurologie si 12.03.2014-17.03.2014 neurochirurgie) iar ... (vezi toată discuția)