avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suprapunerea concediilor medicale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suprapunerea concediilor medicale

Buna ziua,
As dori sa stiu daca am 2 concedii medicale care se suprapun (05.03.2014-14.03.2014 neurologie si 12.03.2014-17.03.2014 neurochirurgie) iar angajatorul ma trimite inapoi la medic pt. modificare medicul imi spune ca nu are ce sa modifice.Ce sa fac? unde trebuie sa ma duc?daca trebuie sa ma duc la medic la care dintre ei?
Sunt operata pe coloana (hernie de disc) si nu ma pot deplasa prea mult.
De catre cine se va înscrie în rubrica "Observaţii" a
certificatului de concediu medical, "suprapunere cu CM seria...nr. ...";
medicul sau angajatorul
Va rog un raspuns cat mai urgent.
Multumesc!
La medicul care a emis certificatul 2.
ORDIN nr. 430/ 470/ 11.05.2010
16. La articolul 37, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) si (4), cu următorul
cuprins:
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeasi lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizaţia se calculează după cum urmează:
a)pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilităţii acestuia si data începerii valabilităţii celui de-al doilea certificat medical,iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria …..nr.
b)pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului
certificat medical, indemnizaţia se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
medicul neurochirurg( medicul care a emis certificatul 2) spune ca el nu are ce sa modifice.
nu angajatorultrebuie sa inscrie in rubrica "observatii" a certificatului de concediu medical?
Da,angajatorul completeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in cm ... EricAndrei EricAndrei Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in CM cod 01,incepand cu data de 07.12 am intrat in carantina ptr.covid.Al 2 lea medical va fi din ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia daca doua certificate de concediu medical se suprapun pentru o anumita perioada? dali_c dali_c Buna ziua. Am un salariat cu cm din 12 oct pana la 31 oct eliberat de spitalul judetean cu cod indemniz.13. La 26 oct s-a internat la spit.de infectioase si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare doua certificate medicale care se suprapun crissa82 crissa82 Cum se procedeaza in cazul in care doua medicale se suprapun cu o zi ? (vezi toată discuția)