avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in CM ...

Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in CM cod 01,incepand cu data de 07.12 am intrat in carantina ptr.covid.Al 2 lea medical va fi din 07.12 pana in 20.11.(cu alt cod).Este cumva vreo problema daca se suprapun???
Cel mai recent răspuns: EricAndrei , utilizator 15:37, 12 Decembrie 2020
Al 2 lea medical nu poate fi din 07.12 pana in 20.11....!!??
Am gresit cand am scris ,al 2 lea CM este 07.12-20.12!

Cornel Vasile a scris:

Al 2 lea medical nu poate fi din 07.12 pana in 20.11....!!??

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
EricAndrei, utilizator
Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005
art.33
...
(3) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizația se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizația se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilității acestuia și data începerii valabilității celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica „Observații“ a certificatului de concediu medical „Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............“;
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizația se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005
art.33
...
(3) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizația se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizația se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilității acestuia și data începerii valabilității celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica „Observații“ a certificatului de concediu medical „Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............“;
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizația se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se platesc doua concedii medicale suprapuse? fiera fiera in data de 17 am intrat in concediu medical de boala obisnuita 17-26.03,in data de 18.03 am fost operata de apendicita de urgenta.iar firma sustine ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare doua certificate medicale care se suprapun crissa82 crissa82 Cum se procedeaza in cazul in care doua medicale se suprapun cu o zi ? (vezi toată discuția)
Plata a doua concedii medicale prest prest Buna seara O persoana care se afla in concediu medical a fost internata in spital. Cateva zile,cele doua concedii se suprapun.Se pot plati ambele concedii ... (vezi toată discuția)