avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrare doua certificate medicale care se suprapun
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrare doua certificate medicale care se suprapun

Cum se procedeaza in cazul in care doua medicale se suprapun cu o zi ?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 10:06, 18 Martie 2013
Buna ziua,
Se inregistreaza primul certificat medical pe toata perioada lui, ca initial dupa care in continuarea ultimei zile care e pe primul certificat se inregistreaza al doilea medical. Deci perioada care se suprapune se inregistreaza o singura data si sa plateste.
Cum s-a intamplat asa? Doi medici diferiti cu diagnostice diferite banuiesc si atunci ambele certificate medicale sunt initiale.
@dianna

Nu se procedeaza asa...

@crissa82

Art. 37 din Norma din 27/01/2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005:

(3) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumita perioada, indemnizatia se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizatia se va calcula numai pentru zilele cuprinse intre data inceperii valabilitatii acestuia si data inceperii valabilitatii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele ramase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va inscrie in rubrica «Observatii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............»;
b) pentru al doilea certificat medical, a carui incepere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizatia se calculeaza in mod corespunzator, pentru toate zilele cuprinse in perioada de valabilitate a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihaela david mihaela david un salariat are 2 concedii medicale in aceeasi luna, acordate de medicul de familie pe coduri de diagnostic diferite , impreuna totalizand 14 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexadutu alexadutu o angajata are concediu medical din cm 11.08.2012 -17.08.2012 initial cod diagn 395 , emis de spital si CM 20.08.2012 -24.08.2012 tot initial ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gresit? comancorinaadelina comancorinaadelina Un angajat prezinta doua concedii medicale eliberate de catre medicul curant astfel: • Certificat medical initial cod 01 eliberat de medicul currant ... (vezi toată discuția)