avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS PFA se ia in considerare si ca persoana fizica?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS PFA se ia in considerare si ca persoana fizica?

Buna ziua,

Am cam spus tot ce ma intereseaza in titlu. E vorba de titularul PFA-ului, el daca plateste acel cas obligatoriu ca pfa, asta inseamna ca e asigurat si ca pers fizica?
Nu mi-e clar acest aspect.

Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:01, 2 Octombrie 2014
Platiti CAS din PFA,dar ca si beneficiar pe ordinul de plata completati cnp_ul titularului.
In consecinta sunteti asigurat.
Pfa-ul are 2 componente-
pe de o parte persoana juridica -pe codul fiscal realizati veniturile si efectuati cheltuielile
si pe de alta parte persoana fizica-pe cnp-platiti contributiile obligatorii (impozit venit,cas) si optional (pensii si fnuass).
multumesc mult.
Dar, o intrebare: daca trec CNP-ul si nu CUI-ul, se mai pune ca am platit ca pfa? Ca si acolo e obligatoriu sa platesc.
multumesc
Pe ordinul de plata aveti platitor si treceti codul fiscal,iar la beneficiar asa cum v-am spus cnp-ul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la banca cu plata impozitului pe venit pfa 4Andreea 4Andreea Vreau sa va intreb daca ati avut aceasta problema si cum ati rezolvat-o. Am fost la Banca pentru a plati impozitul pe venit pentru PFA. Conform cerintelor ... (vezi toată discuția)
Ce calitate are persoana din "spatele" unui pfa dan1111 dan1111 Sunt PFA si, in procesul intocmirii unei declaratii necesara la DGFP m-am confruntat cu o formulare. Intreb: Eu, persoana particulara Nume, Prenume, CNP ce ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)