DUPA INCHEIEREA CASATORIEI DACA SE OPTEAZA PENTRU SCHIMBAREA NUMELUI legea 119/ 1996 actualizata , precum si ofiterul starii civile spune ca ai 15 zile la dispozitie sa schimbi buletinul cu noul nume .
insa nimeni nu spune cum se calculeaza acele 15 zile calendaristic sau zile lucratoare .
si daca termenul se implineste in zi de duminica ? este perfect legal si in termen sa depui actele pt schimbarea buletinului si luni dupa termenul implinit duminica ?
art.2553 - Termenul stabilit pe zile
(1)Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.
(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.
......
Art. 2554 - Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.
bun , deci certificat de casatorie emis pe 20 sept , se calculeaza incepand cu 21 septembrie , a 15 a zi cade pe 5 octombrie in zi de duminica , deci poate merge si luni 06 octombrie sa depuna actele .
Fisa post
Diore
Buna seara!
Am o intrebare. Si as dori un raspuns. Dupa mai multe cautari pe google, unde nu m-am lamurit deloc, m-am gandit sa postez aici.
In fisa ... (vezi toată discuția)