avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CE INSEAMNA ZILE CALENDARISTICE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CE INSEAMNA ZILE CALENDARISTICE

Buna ziua,
Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.
Am lasat la o firma de reparatii un telefon defect in garantie. Dupa regulile lor reparatia trebuia terminata in 15 zile calendaristice. Au depasit termenul cu 4 zile si pretind ca sarbatorile legale ( 24,25 decembrie si 1,2 ianuarie) se scad din numarul zilelor calendaristice. Eu cred ca nu este corect asa dar daca este, m-ar interesa baza legala.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana . , Consilier juridic 17:00, 10 Ianuarie 2016
Cod Civil
Art. 2553- Termenul stabilit pe zile
(1) Când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului.

(2) Termenul se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.
....

In speta, numarul de zile de sarbatoare legala nu se scade din numarul respectiv.
Multumesc
M-ar interesa baza legala , articolul care spune ca sarbatorile legale sunt incluse in perioada calendaristica.
Buna ziua, ca regula generala, art 2554 Cod civil prevede ca "daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza". Insa, prin exceptie de la regula, daca firma de reparatii prin conventia de colaborare perfectata cu furnizorul produsului, are stipulata o clauza referitoare la calculul termenelor comerciale, in sensul ca nu se includ in perioada de 15 zile calendaristice, zilele de sarbatori legale, nu prea aveti de ales si trebuie sa va conformati.Vedeti ca orice certificat de garantie al unui produs are prevazut pe verso informatii referitoare la termenul de reparatii, conditiile in care se efectueaza etc.
multumesc!!
cu placere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa casatorie in 15 zile - lucratoare sau calendaristice? Elena Goran Elena Goran DUPA INCHEIEREA CASATORIEI DACA SE OPTEAZA PENTRU SCHIMBAREA NUMELUI legea 119/ 1996 actualizata , precum si ofiterul starii civile spune ca ai 15 zile la ... (vezi toată discuția)
Fisa post Diore Diore Buna seara! Am o intrebare. Si as dori un raspuns. Dupa mai multe cautari pe google, unde nu m-am lamurit deloc, m-am gandit sa postez aici. In fisa ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca androneemil androneemil Daca am un contract pe per.determinata ex. 26.06.2017 - 15.09.2017. La trensmiterea in Revisal data sfarsit 15.09.2017 este aceeasi cu data de ... (vezi toată discuția)