avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze abuzive contract de credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze abuzive contract de credit

Buna ziau, as-i dori sa aflu daca o dobanda anuala de 26 % , pe un contract incheiat in 2007 este sau nu abuziva conf L193/2000. recalmantul debitor a solicitat anularea contractului pe baza ca este dobanda prea mare, dar mentionez ca la vremurile din 2007 aceste dobanda s-a practicat de instutitia de credit in cauza. este sau nu abuziva, exista vre-o dobanda maxima pe care institutiile de credit, banciile nu o pot practica. de exeplu de ce nu pot practica ca banca dobanda de ex: 26 % sau 35 %, cand instituita gen provident, lucreaza cu dobanda si mai mare.?????
Cel mai recent răspuns: ildi_baby , utilizator 20:15, 4 Noiembrie 2014
Dobanda nu este abuziva daca nu incalca clauzele contractuale.
Daca in contract se specifica o dobanda fixa pe toata durata creditului de 26% nu e nimic abuziv cu aceasta dobanda.
Daca in contract este stipulata o dobanda variabila si banca sau institutia nebancara nu a ajustat dobanda la conditiile actuale de creditare poate fi vorba de un abuz. Oricum in orice situatie puteti refinanta creditul in conditii mai avantajoase - cu conditiile sa indepliniti conditiile de creditare.
faptul ca dobanda de 26 % nu s-a negociat direct cu partea contractanta, e caz de clauza abuziva? considerand contract de adeziune (contractul de credit.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssizare catre banca dupa 3 ani mada9luci mada9luci As vrea sa fac o sesizare catre banca in legatura cu majorarea dobanzii fixe din noiembrie 2007.Stiu ....ca m-am trezit cam tarziu Ce as vrea sa stiu este ... (vezi toată discuția)
Contract credit ghcar ghcar Buna ziua, Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care: 1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comisioane abuzive contract de credit sergiuoctavian sergiuoctavian Buna seara, As avea o intrebare(sau mai multe) referitoare la Bancile din Romania.Mai exact detin un credit imobiliar si din cele citite pe internet bancile ... (vezi toată discuția)