avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SSIZARE CATRE BANCA DUPA 3 ANI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SSIZARE CATRE BANCA DUPA 3 ANI

As vrea sa fac o sesizare catre banca in legatura cu majorarea dobanzii fixe din noiembrie 2007.Stiu ....ca m-am trezit cam tarziu
Ce as vrea sa stiu este daca, faptul ca au trecut 3 ani de atunci mai am dreptul sa o fac sau va mai fi valabila sesizarea mea?
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
mada9luci, utilizator
Cel mai recent răspuns: mada9luci , utilizator 15:19, 8 Octombrie 2010
Trebuie vazut ctr. si gasit un motiv de repunere in termen daca vi s-a adus la cunostinta modificarea dobanzii si nu ati reactionat.
Daca v-a fost impusa acea majorare sunte-ti in termen pt a cere restituirea dobanzii incasate in plus- clauza abuziva
Va duce-ti cu actele la un avocat, trebuie vazut ctr...
Nu am fost anuntata in nici un fel scris sau verbal de catre banca, la acel moment si nici ulterior desi in contr scrie ca orice modif se face dupa 15 zile de la data comunicarii clientului.
Cititi cu mare atentie clauzele contractuale care definesc dobanda. In functie de modul in care banca a trecut in contract posibilitatea de modificare a dobanzii, in cazul unui contract de credit cu dobanda variabila, atunci, banca nu are obligatia sa va notifice. Aceasta notificare a bancii este obligatorie daca dobanda din contract a fost una fixa.
Cat priveste modul de impunere a unei dobanzi, din partea bancii, este mult mai greu de probat acest lucru.
Este vorba de o dobanda fixa pe toata per. derularii creditului, apoi conf unei clauze abuzive din contr. conf. careia banica isi rez. drepturile de a modif rata dob. in cazul unor ....., ac clauza a fost demonstrata in instanta intr-un proces al unui client al bancii care a fost in cazul meu.
Impunerea dobanzii de catre banca a fost: unilaterala, pt ca nu m-a notif., arbitrara, pt ca in contr. de credit nu e mentionat in functie de ce indici banca isi rez. dreptul de a-mi modif. dob. si discriminatorie, pt ca in mom. in care mie si altor clienti mi-a majorat dob., se acorda credite la aceeasi banca cu aceeasi rata a dob. fixe de care beneficiasem si eu la contractarea creditului in urma cu o luna, adica in octombrie 2007.
deci a fost o manevra a bancii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Plangere opc mada9luci mada9luci In 2007 septembrie am luat un credit ipotecar cu dob. fixa pe toata perioada de creditare. In noiembrie 2007 dobanda fixa mi-a fost majorata fata sa fiu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drepturi banesti mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa imi precizati care este termneul de prescriptie a drepturilor banesti? Si care este baza legala. Banca de la care am luat credit mi a ... (vezi toată discuția)