avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... plangere OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

plangere OPC

In 2007 septembrie am luat un credit ipotecar cu dob. fixa pe toata perioada de creditare. In noiembrie 2007 dobanda fixa mi-a fost majorata fata sa fiu instiintat cu 1.5%. (initil a fost 5.95% apoi 7.45%).
In contract este o clauza care permite bancii sa ajuteze rata donazii in cazul unor midificari semnificative de pe piata monetara. Ac clauza am citit ca este abuziva, alti clienti au castigat in instanta ca suma platita in plus sa le fie returnata si sa clauza scoasa din contract.
In ianuarie 2010 banca imi propune sa mi se reduca donada de la 7.45 % la 5.95% dar inac act aditional nu mai este mentionat ca rata este fixa sau variabila, ci mai jos sunt prezentate informatii ca rata poate varia in sens crescator sau descrescator in functie de euribor.
Am mers la OPC dupa ce am notificat banca, si am cerut ca banca sa revina la dobanda semnata in conventie- deci la o rat fixa de 5.95% . Cei de la OPC mi-au zis ca s-ar putea sa nu se mai poata face nimic ca a trecut prea mult. Este adevarat ca ar fi tr sa fie sesizata banca intr-o perioada de 6 luni de cand s-a intamplat majorarea?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:25, 27 Octombrie 2010
va sugerez sa dati banca in judecata cat timp creditul este in derulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare si dobanzi mada9luci mada9luci 5Buna ziua va rog sa ma lamuriti in doua chestiuni: 1. Ce credeti ca reprezinta \" Rata fixa a dobanzii curente: 5.95% pe an ? Nu e o intrebare proasta doar ... (vezi toată discuția)
de ce nu scade rata? euribor a scazut, credit ipotecar in euro pe 25 ani la banca mihai! mihai! Am un credit ipotecar pe 25 ani la BCR in valoare de 37.000E contractat in august 2007. In primul an dobanda fixa 250E. Incepand cu august 2008 dobanda ... (vezi toată discuția)