avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DE CE nu scade rata? Euribor a scazut, Credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DE CE nu scade rata? Euribor a scazut, Credit ipotecar in euro pe 25 ani la Banca


Am un credit ipotecar pe 25 ani la BCR in valoare de 37.000E contractat in august 2007.
In primul an dobanda fixa 250E. Incepand cu august 2008 dobanda variabila. In acest moment 348E.
Dobanda este in funtie de indicele EURIBOR+5%marja bancii.
Anul trecut Euribor era ~6% . Acum Euribor a ajuns la ~1,7% ,deci a scazut cu ~4.3%.
Mentinonez ca ,conform graficului de rambursare calculat in momentul respectiv din totalul ratei de 348E , 330E reprezinta dobanda si 18E rata la credit.Asta ca o imagine de cat ar putea sa scada rata avand in vedere ca aproape toata rata inseamna dobanda in momentul acesta.


Stiu ca sunt foarte multi in situatia acesta. Sunt hotarat sa ma informez temeinic inainte sa pornesc impotriva lor.

A incercat cineva sa discute la banca.Undeva mai sus nu la ghiseu.
A mers cineva la ANPC ?
Justitia ar fi ultima varianta dar am inteles ca daca vrei sa ii dai in judecata o poti face impreuna si cu sustinerea ANPC .




Ce cazuri am mai gasit eu:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: miroslavmihai , utilizator 10:49, 6 August 2010
Buna ziua.Recomandarea mea este sa va angajati un avocat care dupa ce va studia contractul de imprumut va stabili caile de urmat, cu siguranta insa exista solutii, banca nu poate impune clauze abuzive exista chiar practica judiciara in acest sens


Instanta este ultima solutie. Problema este destul de des intalnita. Numai de la inceputul anului pana acum s-au depus la ANPC 600 de plangeri. Am inteles ca poti merge in instanta ajutat si sustinut de ei.
In adevar in la unele banci in contract este stipulat ca dobanda sa fie revizuita conform EURIBOR numai daca banca considera. Adica daca vor.
Cei care au mers in intanta spre acest lucru s-au indreptat ,clauza abuziva.
Ce inseamna ca exista practica judiciara in acest sens ? Ca sunt procese pe rol sau s-au dat deja sentinte?
Exista procese castigate pe acest motiv ?
Buna!
Eu sunt in aceeasi situatie si daca vrei sa mergem in instanta sunt alaturi de tine si de ceilalti. Cred ca ultima solutie, instanta, este cea mai buna si ar trebui sa facem ceva, noi toti astia care muncim sa le platim lor comisioanele si salariile uriase ale directorilor de sucursale.
Cred ca daca vom fi mai multi cu plangeri si daca ne unim si ii dam in judecata se rezolva cumva. Poate ca pe asta si mizeaza BCR, pe frica sau indiferenta noastra de a lupta pentru drepturile noastre si de a cere dreptate in fata unei curti de apel.
,
Ma alatur si eu grupului ...eu am credit la HVB unde a crescut dobanda ca-n poveste...intr-un an cat altele-n 7 ani:stunned:
Eu sunt intr-o situatie relativ asemenatoare - dobanda mea era fixa pe toata durata contractului de 5.95 dupa care a devenit 7.45 datorita cresterii euribor. In prezent, dupa ce m-am adresat in scris bancii si am primit un raspuns de genul "banca efectueaza in acest moment o analiza si o sa va informeze daca va scadea dobanda, bla, bla, bla", m-am adresat in scris ANPC, de la care astept raspuns. In orice caz, ulterior sesizarii mele la ANPC, am primit un nou raspuns de la banca, prin care ma informeaza ca din trimestrul III 2009 este posibil sa revina la dobanda initiala ...

Sfatul meu este sa analizati bine contractele, sa gasiti clauzele abuzive, si apoi sa va adresati ANPC. Numai dupa ce primiti raspunsul acestora sa mergeti mai departe in instanta.

Alte discuții în legătură

Plangere opc mada9luci mada9luci In 2007 septembrie am luat un credit ipotecar cu dob. fixa pe toata perioada de creditare. In noiembrie 2007 dobanda fixa mi-a fost majorata fata sa fiu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Grupul de clienti pierde procesul impotriva bcr. hotarari contradictorii. despre practica judecatoreasca "unitara" si echitate. Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dupa ce, la Tribunalului Bucuresti, (dosar nr. 51316/3/2010) 130 de clienti ai BCR au obtinut eliminarea comisioanelor de adminstrare si de urmarire riscuri ... (vezi toată discuția)