xlucianax a scris:
Va rog sa imi spuneti ce drepturi si obligatii are, precum si baza legala
Are drepturile si obligatiile reglementate de Codul muncii si de contractul de munca pe care l-a semnat, insotit de fisa postului. Are contractul deci se poate uita in el sa vada ce a semnat, plus fisa postului, plus Regulamentul intern al celor doua institutii.
xlucianax a scris:
ca profesor.....a trebuit sa se deplaseze la consfatuiri ce tineau de postul principal. Pt. ca a anuntat doar telefonic conducerea si nu in scris, i s-au taiat orele, sustinand ca nu a a fost anuntata conducerea.
Daca tot are probleme (si conducerea are "boala" pe el), de ce mai da posibilitate sa apara si alte probleme in afara de cele pe care deja le are. Adica de ce nu a anuntat in scris (sau pe email) ca sa mai dea curs la interpretari? De ce?
xlucianax a scris:
Este amenintat de cate ori se iveste ocazia ca o sa fie dat afara, etc.Nu primeste bonuri, spor vechime, spor de periclitate, concediu de odihna, mai exact toate beneficiile acordate celorlalti angajati.
Este un abuz in serviciu?
DA este un abuz. Cum adica nu primeste concediu de odihna, sporuri si altele?
Nu se poate sa nu primeasca Concediu de odihna. Sa aca o reclamatie la inspectorat, etc, in scris, nu la telefon, totul pe hartii.
xlucianax a scris:
...tinand cont ca se stie ca sunt motive personale (politice)de razbunare. Ce putem face?Este deranjat. Tatal meu mai are putini ani pana la pensie, este un om inaintat in varsta ca sa mai suporte astfel de atacauri.
Daca puteti proba treaba asta cu "motive politice" asta reprezinta hartuire si discriminare, ca atare puteti face plangere la politie si parchet, ..insa v-am spus : sa si probati ce afirmati.
Bafta.