avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces drum acces proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces drum acces proprietate

Am cumparat un teren de 370 mp,impreuna cu 1/175 parti din drumul de acces.Vanzatorul a afirmat ca nu vor fi probleme cu bransamentul la enegia electrica si accesul pe drum.Terenul meu este al saptelea de la intarea din drumul public.Un individ care a cumparat anterior primele cinci terenuri a construit case pe care le-a vandut.A doua casa este a lui.Acum are pretentii de la mine sa achit contravaloarea amenajarii drumului cu pietris pana la a cincea casa inclusiv,altfel imi va interzice accesul cu masinile care vor transporta materiale de constructii.Este normal acest lucru?Vanzatorul mi-a spus ca am obligatia morala sa amenajez si eu in dreptul deschiderii mele si sa nu afectez calitatea drumului pana la mine.Imi poate pretinde cineva bani pentru investitii anterioare? Ce alternative am pentru a nu avea si alte surprize?
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
silviutacu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 3 Octombrie 2014
puteti sa va judecati dar nu are sens si nu este firesc peste drumul amenajat de vecin sa treceti dvs cu betonierele si sa-l stricati fara sa-l reparati ulterior.
De acord, aveti doua variante: fie il reparati dupa, fie achitati acum contravaloarea.
Totusi, desi e mai ieftin sa platiti a saptea parte, nu cred ca veti putea obtine o tranzactie ca, in acest caz, sa nu mai amenajati drumul ulterior. Asa incat, vazand ca logic e stupid sa solicite contravaloarea acum, ar trebui sa clarificati variantele si ce contin ele exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum comun privat + servitute valyionsc valyionsc Drum comun privat si servitute Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta: Acum 3 ani am cumparat o casa la cativa km de Bucuresti, in mediu rural, iar odata cu ... (vezi toată discuția)
Intretinerea drumului de servitute Adi Matei Adi Matei Pe latura din dreapta a proprietatii mele, dobandita in 2003, mi s-a constituit un drept de servitute de catre vecinul aflat \"la capatul drumului\" ... (vezi toată discuția)
Drum de acces, drepturi si obligatii rodica_mo rodica_mo Buna ziua, Mama mea si un unchi, detin doua terenuri pe un deal prin care alti vecini trec catre proprietatile lor. Accesul vecinilor a fost asigurat de ... (vezi toată discuția)