Buna seara as vrea sa va rog daca este posibil , sa imi dați câteva sfaturi , ).. Problema este una delicata , un copil fiind la mijloc.. Cumnata mea este cea despre care as vrea sa vorbim , soțul ei aducând'o in Franța si lasand'o aici cu tot cu fetița de 10 luni . El a avut de lucru , ea lucra si acum , nedeclarat bine'nteles .. El a renunțat la tot din cauza așa zisului stres , si a plecat in Italia , unde nu are nimic.. Acum a ajuns la Amenințări de divorț si de luat fetița la el.. As vrea sa stiu daca in cazul de fata el ar putea câștiga fetița in instanța ținând cont ca a si plecat si le'a abandonat in Franța . Exista vreo posibilitate ca noi , respectiv socrul meu sa garanteze pentru ea cum ca ar lua'o in întreținere si pe ea ai pe fetița? Va multumesc mult ! Suntem foarte nelinistiti pentru micuta fetița si mama ei.
Buna seara. Nu neaparat dovada unui venit convinge instant in a incredinta copilul catre unul dintre parinti. In astfel de situatii se are in vedere interesul suprem al minorului, si de cele mai multe ori este incredintat mamei, Este de preferat ca doamna sa solicite in instant stabilirea domiciliului minorului la dumneaei, cu obligarea celuiulalt parinte la plata unei pensii de intretinere, chiar daca este custodia comuna.
Ii recomand doamnei sa se adreseze in Franta. Nu musai un venit, insa un venit legal e necesar si nu, nu le poate altcineva in intretinere.
De la amenintari la fapte e ceva distanta, insa as sfatui-o pe doamna sa isi caute un loc de munca legal.