avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfasurare activitate comerciant/ broker de deseuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfasurare activitate comerciant/ broker de deseuri

Intentionez sa activez ca si operator economic cu obiectiv de activitate principal intermedierea in domeniul deseurilor (comerciant/ broker de deseuri).
Caz concret: se doreste preluarea deseurilor metalice feroase si neferoase de la diversi colectori/ generatori de deseuri si transportul acestora cu mijloace de transport propii sau inchiriate catre societati autorizate in vederea valorificarii/eliminarii. Practic, nu se intra fizic in posesia deseurile, nu dispun de un spatiu unde sa depozitez temporar aceste deseuri. Nu este vorba de deschiderea unui punct de colectare (strângerea deseurilor, inclusiv sortarea si stocarea preliminara) care sa fie supus unei procedurii/ conditii care trebuie indeplinite pentru emiterea autorizatiei de mediu, activitatea nu se va desfasuta la sediul sau la vreun punct de lucru al societatii.

In legea 211/2011 privind regimul deseurilor, este definit termenul de " broker", - orice întreprindere/operator economic care se ocupă de valorificarea sau eliminarea deşeurilor în numele altor persoane, inclusiv brokerii care nu intră fizic în posesia deşeurilor, dar in nici o alta lege nu sunt specificate detalii despre activitatea de brokeri de deseuri, procedura de inregistrare, conditii care trebuiesc indeplinite, autorizatii etc.
In situatia data, rog mai multe detalii despre functionarea statutului de broker, este necesara detinerea unei autotizatii de mediu, care sunt conditiile pentru a putea desfasura activitatea mai sus mentionata. Rog indicarea unui act legislativ care sa reglementeze in vreun fel activitatea de broker de deseuri.

In cazul acesta care ar fi codul CAEN corespunzator al activititatii descrise, tinand cont ca, in urma alegerii codului CAEN se poate stabili necesitatea unei autorizatii de mediu (Lista activitatilor supuse procedurii de emitere a autorizatiei de mediu).

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: callingcard , utilizator 05:43, 1 Decembrie 2023
activitatea de transport deseuri metalice se grefeaza pe 3811 CAEN rev.2, si da, aveti nevoie de autorizatie de mediu.
Ce ati invatat in acest timp ? As vrea sa fac acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Broker deseuri Waste Management and Services Waste Management and Services Buna ziua, Doresc sa infiintez o societate comerciala cu raspundere limitata (SRL) in care activitatea principala este intermedierea de contracte ... (vezi toată discuția)
Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)