avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am lucrat la o firma care nu mi-a facut contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am lucrat la o firma care nu mi-a facut contract de munca si nici nu am primit salariul, ce pot face?

Am lucrat la o firma 6 luni fara sa imi faca contract de munca si nici nu mi-a dat salariul pe aceste luni, il sun in fiecare zi si ma amana de fiecare data. Sunt si alte fete in aceeasi situatie care au lucrat la aceasta firma si inca are angajate fara contract de munca care bineinteles nu isi vor primi nici banii. Am facut sesizare la Itm si mi-au spus ca nu ii fac control deoarece eu nu mai lucrez acolo si ca tot ce pot face este sa il dau in judecata. Cum pot proceda in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 28 Mai 2018
S-ar putea ca solutia sa fie actionarea in instanta. Va trebui sa tineti cont ca pentru munca fara contract sunteti la fel de vinovata ca si angajatorul si va fi nevoie de dovezi credibile pentru a avea dreptate in fata instantei. Bafta!
Este adevarat. ITM nu se baga daca nu exista contract de munca. Cel mai bine este sa il actionati in instanta. Daca nu va descurcati singura apelati la un avocat.

In instanta (indiferent ca apelati la un avocat sau nu) va trebui sa probati acuzatiile dvs. Pt aceasta aveti nevoie de inscrisuri, martori.

Ce ati lucrat? cum puteti proba? Ceva martori trebuie sa existe (pentru ca nu sunteti singura in aceasta situatie). Ati semnat vreun document in numele firmei?

Sa zicem ca ati lucrat ca vanzatoare si acum este altcineva in locul dvs. Puteti face o sesizare la ITM care sa vina in control si sa vada la fata locului situatia. Nu va ajuta pe dvs cu nimic dar poate va puteti folosi de actele intocmite de ITM cand il actionati in instanta.
Am fost secretara, martori sunt fetele cu care am lucrat si o femei care sta deasupra biroului si venea in fiecare luna si cerea banii de apa, proba am decat anunturile pe care le-am postat pe numele meu si are numarul firmei la date de contact. Era bine daca se duceau cei de la Itm ca asa demonstram ca se lucreaza fara contract de munca.
Promovati actiunea in instanta care va avea mai multe capete de cerere. Actunea se depune la Tribunalul in raza careia domiciliati.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Andreea07101009 a scris:

proba am decat anunturile pe care le-am postat pe numele meu si are numarul firmei la date de contact. Era bine daca se duceau cei de la Itm ca asa demonstram ca se lucreaza fara contract de munca.

ITM se poate duce dar trebuie sa reformulati sesizarea. Nu o mai faceti in numele dvs pt ca nu au ce sa verifice - nu ati lucrat cu acte si nu mai sunteti acolo. Faceti sesizarea ca la firma respectiva nu are angajati cu documente legale si pot fi verificate la adresa respectiva.

Salvati-va anunturile postate cu captura de ecran si salvati si link-urile pt ca este posibil sa aveti surpriza sa dispara de pe net iar atunci nu veti mai sti la ce sa faceti referire.

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat la itm numele meu numele meu lucrez pentru un angajator de 1 an si mi-a inregistrat contractul abia anul acesta in februarie.ce pot sa fac sa recastig vechimea pierduta? (vezi toată discuția)
Lipsa contract de munca eqvagel eqvagel lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)