avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa contract de munca

lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n au de unde ca nu figurez ca angajat si m au dat afara. ce pot sa fac in conditiile astea? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 19 Februarie 2013
Trebuie sa promovati o actiune in instanta impotriva firmei la care ati lucrat pentru a va fi recunoscute si operate in carnetul de munca si revisal drepturile salariale, vechimea in munca, etc.
In acelasi timp ,depuneti plangere la ITM.
De aceea e bine sa solicitam exemplarul nostru din contractul de munca semnat si stampilat de angajator, sa semnam statele de plata cand primim salariul si, din cand in cand, sa mai cerem cate o adeverinta de salariu de la angajator pentru vreo banca.
Sfaturile pe care vi le-au dat colegii mei va pot fi de folos in cazul de fata.
eqvagel a scris:

lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n au de unde ca nu figurez ca angajat si m au dat afara. ce pot sa fac in conditiile astea? multumesc

De 4 ani de zile lucrati fara c.i.m.? .... Atentie insa ca daca depuneti sesizarea la ITM , riscati sa fiti si dvs amendat.
Habar n am avut ca nu am contract de munca.Este pentru prima data cand solicit un act de la ei.

Alte discuții în legătură

Pot sa mai am drept la imdemnizatia de somaj? cipcip cipcip am primit preaviz, in exemplarul meu sunt instiintat de decizia firmei nimic mai mult , dar exemplarul care la depus firma la ITM este modificat sau altul ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului mad_john mad_john am si eu o nelamurire, am plecat de la firma la care am lucrat la data de 31 ianuarie, cu acea data mi s-a facut incetarea contractului cu acordul partilor, ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza plata salariului auTos auTos Buna ziua , de curand mi-am dat demisia de la o firma la care am fost angajat timp de 7-8 luni.Dupa ce mi-am depus demisia patronul m-a amenintat ca daca nu ... (vezi toată discuția)