avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

am si eu o nelamurire, am plecat de la firma la care am lucrat la data de 31 ianuarie, cu acea data mi s-a facut incetarea contractului cu acordul partilor, nici in ziua de azi nu am luat nici un ban pe lichidare, adica pe luna ianuarie eu nu am fost platit. Ce as putea sa fac?Cat am lucrat la aceasta firma nu am semnat niciodata o foaie de lichidare, niciodata nu am primit un fluturas cu salariul meu. Pe cartea de munca aveam 750 brut iar restul pana la 1000 luam la negru. Este posibil ca salariul meu sa fie trecut pe acte ca luat dar eu sa nu il fi primit?
Ei mi-au zis ca eu am luat banii la zi si ca am avut si concediu desi eu nu am facut nici o cerere de concediu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 12 Martie 2011
In mod normal ar fi trebuit sa va fie platit salariul aferent lunii ianuarie si a concediului neefectuat in anul 2010 si cel aferent lunii ianuarie 2011.
Faceti o sesizare in acest sen la ITM si apoi , daca nu primiti un raspuns satisfacator, adresati-va instantei de judecata.
va sugerez sa va adresati organelor de cercetare penala;in cazul in care figureaza in statul de plata pe luna ianuarie numele dvs si ca ati ridicat banii de pe concediu si salariu, este infractiune penala...(chiar concurs de infractiuni)
bioenergeta a scris:

....
Faceti o sesizare in acest sen la ITM si apoi , daca nu primiti un raspuns satisfacator, adresati-va instantei de judecata.


Nu cred ca este chiar asa ... dreptul de a actiona in instanta nu este conditionat de raspunsul favorabil sau nefavorabil dat de ITM.
Sesizarea ITM-ului si actiunea in instanta pot fi exercitate concmitent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ultimului salariu MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: am plecat de la firma la care lucram prin demisie (firma renuntand la dreptul de preaviz), avand o ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre co efectuat si neefectuat ilia2007 ilia2007 Buna ziua! problema mea este urmatoarea:am fost angajata la o firma particulara 1 an- iulie 2007- iulie 2008, avand un sal. minimin de 880 lei si nemajorat din ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat si neplatit ContSters150059 ContSters150059 Buna seara, am lucrat timp de 8 luni, septembrie 2009- mai 2010 perioada in care nu mi-am luat nici o zi de concediu la lichidare am primit salarul net plus ... (vezi toată discuția)