am primit preaviz, in exemplarul meu sunt instiintat de decizia firmei nimic mai mult , dar exemplarul care la depus firma la ITM este modificat sau altul deoarece contine desfacerea contractului de munca de comun acord, drept urmare cei de la ITM mi-au spus ca pot face o plangere dar actul este legal si nu se va intanpla nimic (eu am semnat o foaie identica cu cea care am primit-o) daca la ITM a ajuns altceva ce e de facut? , am lucrat mai bine de un an si nu am primit niciodata copie dupa contractul de munca, nu am primit niciodata fluturas de salariu sau vre-o adeverinta in care sa mi se ateste salariul meu real #-o
1. Angajatorul nu a procedat legal dar si dvs. aveti o mare parte de vina ca abia acum spuneti toate acestea. Cum ati stat mai bine de un an fara sa aveti un exemplar din contractul individual de munca si fara sa semnati un stat de plata lunar?
2. Faceti o sesizare scrisa la ITM cu toate aceste probleme, se va face un control si veti primi un raspuns in scris.
3. Raspunsul lor va poate folosi in instanta de judecata. Puteti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiindlitigiu de munca nu platiti taxe.
4. Daca va este incetat contractul individual de munca cu acordul partilor nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)