avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... articol 65 al1. codul muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

articol 65 al1. codul muncii

Am primit instiintare de la firma la care lucrez ca, la finalul unei perioade de preaviz de 20 de zile imi inceteaza contractul de munca individual in temeiul art.65 al1.
-Ce fac in aceasta situatie tinand cont ca:
-mai am de primit o restanta salariala pe luna octombrie
-mai am de primit salariul pe luna noiembrie
-mai am de primit drepturile pe luna decembrie
-in anul 2008 nu am efectuat concediul de odihna

Toate acestea in conditiile in care la aceasta societate comerciala nu s-au emis fluturasi de salariu,si nu s-au semnat state de plata pe motiv ca salariul este virat pe card.

Daca firma este declarata in faliment mai pot,si daca da cum,sa-mi recuperez drepturile ce imi revin?

VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR!
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 10:58, 18 Decembrie 2009
Buna ziua !
Solicitati in scris conducerii unitatii drepturile ce vi se cuvin, iar in cazul unui raspuns nefavorabil sesizati instanta de judecata.
Va sfatuiesc sa va angajati un aparator .
Cu stima !
A va remite un exemplar din fluturasul de salariu pentru a putea compara cu sumele virate pe cardul de salarii face orice firma serioasa, ba mai mult un exemplar semnat de angajat( al fluturaului) este remis angajatorului, acesta alaturi de op/centralizatorul de banca facind dovada achitarii drepturilor salariale!
Adresati o cerere scrisa la firma in care solicitati sau sa va remita fluturasii de salarii pe care ii doriti sau sa semnati statele de salarii respective pentru a putea constata daca vi s-au respectat drepturile salariale!
Daca refuza sesizati acest lucru la ITM!
Restantele salariale neachitate le puteti recupera in instanta intr-o perioada de pina la 3 ani de la data cind trebuia efectuata plata dreptului salarial!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale codrina.ama codrina.ama Buna ziua , In vederea recuperarii drepturilor salariale prin instanta de judecata, va rog sa ma consiliati pentru urmatoarele aspecte: 1- in perioada de ... (vezi toată discuția)
Fluturasi de salariu lupascu lupascu Buna ziua, Cum pot dovedi in urma unui control ca eu am dat fluturasii de salariu angajatilor?Este corect daca salariati semneaza pe fluturasii de salariu ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)