avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare masina valoare mica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare masina valoare mica

am cumparat o masina auto cu 2140 lei , complet amortizata , este obligatoriu sa o mai amortizez si eu ?
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 22:44, 27 Mai 2009
mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporala care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este detinut de o inteprindere pentru a fiu utiliata in productia de bunuri si prestarea de servicii , pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru a fi folosite in scopuri administrative.
b)are o valoare de intrare mai mare decat limita stabilita prin hotarare a Guvernului
c) are o durata de utilizare mai mare de un an.
Daca intruneste conditiile mentionate mai sus , se amortizeaza.
Din punct de vedere fiscal amortizarea se calculeaza incepand cu luna urmatoare celei in care mijlocul fix amortizabil se pune in functiune.
Trebuie sa o amortizati daca ati achizitionat-o pentru a va folosi in activitatea firmei. Puteti opta pentru amortizarea linira pe 4 ani si veti inregistra in contabiliate o cheltuiala lunara de 44,58. La inventarierea patrimoniala acest bun achizitionat nu mai poate avea aceeasi valoare (de 2140 in cazul dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix sau obiect de inventar într-o instituție publica? croberta croberta Mijloc fix sau obiect de inventar? Lucrez într-o instituție publica și intenționez sa achiziționez un aparat de măsurat priza pământ. Are durata de 3 ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare laptop edervi edervi Un laptop a carui valoare este de 2418 lei (fara Tva) poate fi considerat mijloc mic? Multumesc. (vezi toată discuția)