avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Mijloc fix sau obiect de inventar într-o instituție ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Mijloc fix sau obiect de inventar într-o instituție publica?

Mijloc fix sau obiect de inventar? Lucrez într-o instituție publica și intenționez sa achiziționez un aparat de măsurat priza pământ. Are durata de 3 ani și 6.600 lei, valoare. Cum îl înregistrez în contabilitate ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 10:49, 10 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporală care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este deţinut şi utilizat în producţia, livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriat terţilor sau în scopuri administrative;
b) are o valoare fiscală egală sau mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului, la data intrării în patrimoniul contribuabilului, (respectiv 2.500 lei)
c) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este mijloc fix si il inregistrati pe contul 2132 iar codul de clasificare din catalogul mijloacelor fixe este 2231 durata amortizare intre 4-8 ani, dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un aparat masurat prize pamant poate fi incadrat la obiecte de inventar? croberta croberta Unitatea achizitioneaza un aparat masurat prize pamant in valoare de 6600 lei. Poate fi incadrat la obiecte de inventar? Face parte din grupa 2.2. APARATE ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Un televizor cu o valoare de 1859 tva inclus- mijloc fix sau obiect de inventar? (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)