avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MIJLOC FIX SAU NU?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MIJLOC FIX SAU NU?

Un televizor cu o valoare de 1859 tva inclus- mijloc fix sau obiect de inventar?
Cel mai recent răspuns: econo , utilizator 17:50, 29 Iunie 2012
Daca firma e platitoare de TVA, e obiect de inventar.
Mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporala care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este detinut si utilizat in productia, livrarea de bunuri sau in prestarea de servicii, pentru a fi inchiriat tertilor sau in scopuri administrative;
b) are o valoare fiscala mai mare decat limita stabilita prin hotarare a Guvernului, la data intrarii in patrimoniul contribuabilului;
c) are o durata normala de utilizare mai mare de un an.

Valoarea de intrare (valoarea fiscala) a mijloacelor fixe este de 1800 lei (fara tva)...vezi baza legala HG 105/2007. Televizorul a carei valoare de intrare este 1859 lei (1499,19 fara tva) este considerat obiect de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix sau obiect de inventar într-o instituție publica? croberta croberta Mijloc fix sau obiect de inventar? Lucrez într-o instituție publica și intenționez sa achiziționez un aparat de măsurat priza pământ. Are durata de 3 ... (vezi toată discuția)
Un aparat masurat prize pamant poate fi incadrat la obiecte de inventar? croberta croberta Unitatea achizitioneaza un aparat masurat prize pamant in valoare de 6600 lei. Poate fi incadrat la obiecte de inventar? Face parte din grupa 2.2. APARATE ... (vezi toată discuția)
Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)