avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Permis de sedere in RO pentru cetateni turci
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Permis de sedere in RO pentru cetateni turci

Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip D/AS.Va multumesc. Cu stima, Marinela Cotta
Da, poate fi si un contract de comodat
Am solicitat angajarea la firma noastra a unui cetatean strain. Am primit ieri vizita unor membrii ai Politiei care doreau sa faca o verificare a firmei pentru prelungirea permisului de sedere a cetateanului strain.

Vizita acestor domni a durat in jur de 3 ore, au fost extrem de aroganti si nepoliticosi. Au existat niste discutii colaterale :) Intr-un final au intocmit un proces verbal numai intr-un singur exemplar. La rugamintea noastra au refuzat sa lase o copie a acestui document.

As vrea sa stiu daca acest pas este parte din procedura de prelungire a permisului de sedere. Cum ne putem asigura ca nu suntem victimele unor sarlatani? Domnii au vanturat fugar o insigna, au intrat abuziv, fara sa se prezinte sau se ne comunice motivul vizitei.
Aadaa a scris:

Am solicitat angajarea la firma noastra a unui cetatean strain. Am primit ieri vizita unor membrii ai Politiei care doreau sa faca o verificare a firmei pentru prelungirea permisului de sedere a cetateanului strain.

Vizita acestor domni a durat in jur de 3 ore, au fost extrem de aroganti si nepoliticosi. Au existat niste discutii colaterale :) Intr-un final au intocmit un proces verbal numai intr-un singur exemplar. La rugamintea noastra au refuzat sa lase o copie a acestui document.

As vrea sa stiu daca acest pas este parte din procedura de prelungire a permisului de sedere. Cum ne putem asigura ca nu suntem victimele unor sarlatani? Domnii au vanturat fugar o insigna, au intrat abuziv, fara sa se prezinte sau se ne comunice motivul vizitei.

Da............... mi s-a intamplat si mie acum vreo 2 ani, am depus un dosar pentru obtinerea permisului de sedere pt un cetatean strain si au venit 2 domni de la Oficul Roman pentru Imigrari pentru " verificari".
Mi-au cerut actele firmei, statele de plata sa vada cati salariati are firma, etc.
N-au stat mai mult de 30 min, si-au luat " notite " si au plecat.
Avand in vedere ca firma avea angajati straini de multi ani am fost putin intrigata de vizita lor, dar mi-au explicat ca din cand in cand trebuie sa faca anumite verificari la sediile firmelor.
Ne-a intrigat faptul ca au intocmit un proces verbal, dar nu au vrut sa lase nicio copie. Modul in care s-au comportat nu a fost foarte civilizat.
Buna ziua! Acum am vazut acest site si vad ca am gasit raspunsuri profesionale pe care nu le gasesti de multe ori nici la functionari statului.

Va rog sa mi spuneti daca un cetatean strain care a invatat si a facut si specializare la studii in Romania, a trait peste 20 de ani in Romania, a fost casatorit cu ceteatean roman si are un copil tot cetatean roman, poate sa obtina Viza de lunga sedere in Romania?
Am citit intr-un raspuns postat mai sus (25 mai 2009) ca la punctul 4 din - 4. Viza de lunga sedere pentru strainii membri de familie ai cetatenilor romani

* Viza de lunga sedere se poate acorda:
4 - rudele de gradul I in linie ascendenta.
In caz in care legislatia in vigoare permite, care sunt documentele si pas are trebuie urmat pentru a obtine respectiva viza de lunga sedere in Romania?.

Va multumesc anticipat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta? vrabie.alina vrabie.alina sper ca pun intrebarea la \"rubrica\" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :) am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de ... (vezi toată discuția)