avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnsolvenţa persoanelor fizice se aplica si in cazul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnsolvenţa persoanelor fizice se aplica si in cazul unui imprumut intre persoane fizice

Am acordat un imprumut (cu contract de imprumut la notar). Din pacate cel imprumutat nu este de buna credinta si va trebui sa apelez la un executor judecatoresc pentru recuperarea imprumutului.

Am citit despre o iniţiativă legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice. Aceasta viitoare lege va acoperii, pe linga credite, si situatia de mai sus? Daca da, ce implicatii are asupra cazului prezentat si ce ar trebui sa fac pentru a preveni eventuale blocari ale recuperarii datoriei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:20, 3 Octombrie 2014
Nu avem o astfel de lege si chiar daca am avea nu va dezavantajeaza cu nimic.. daca nu are nimic, nu aveti ce sa-i luati- cu lege sau fara legea insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut banesc - titlu executoriu? bsb bsb cum poate fi pus in executare un contract de imprumut banesc, in valoare de 20.000 de euro, dc are si clauza potrivit careia \"prezentul contract reprezinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii imprumutati ?? alexxxaaandru alexxxaaandru Am imprumutat suma de 2000 de euro unei cunostinte initial nu am vrut sa fac contract notarial dar am zis hai domnule sa merg si la notar ca cine stie . ... (vezi toată discuția)