avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru asigurator

Speta: Intr-un dosar penal instanta printr-o decizie definitiva mentine sechestrul asigurator cu privire la unele bunuri imobile.
Prin decizie se stabileste plata unor despagibiri civile de catre mai multi inculpati si parti responsabile civilmente in solidar.
Partea civila este ANAF.
Conform art. 581 CPP despagubirile civile se executa conform legii civile.
Acum problema se pune daca se aplica dispozitiile Codului de procedura civila sau executarea se face de ANAF prin organele fiscale?
Precizez ca instanta nu a dispus si masura confiscarii ci doar a mentiunut sechestru, astfel ca bunurile nu au trecut in proprietatea statului.

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator penal 198413 198413 buna ziua, am o mare nelamurire! problema este urmatoarea: sunt parte responsabila civilmente intr-un proces penal! angajatul meu ( soferul ) societatii a ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)