avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator penal
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator penal

buna ziua,
am o mare nelamurire! problema este urmatoarea:
sunt parte responsabila civilmente intr-un proces penal! angajatul meu ( soferul ) societatii a iesit cu tractorul pe un drum national nu s-a asigurat, si un alt autoturism a intrat in spatele plugului, accidentandu-se, avand 40 zile ingrijiri medicale.
soferul tractorului era in stare de ebrietate.
cel din autoturism s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 4 miliarde, de asemenea a depus o cerere prin care cerea sa mi se puna sechestru pe bunuri pana la silutionarea dosarului. a depus o cerere prin care cerea 4 miliarde, insa nu nu a depus nimic in dovedirea acesor pretenti.
din informatiile pe care eu le detin stiu ca sechestrul de pune in special in dosare care au ca obiect fapte de coruptie, insa nu stiu daca se poate pune si in situatia asta si ca mai intai se pune sechestru pe bunurile inculpatului si apoi pe bunurile prcivilmente
pana la monentul asta la dosar nu exista decat o cerere prin care solicita 4 miliarde si absolut nimic in dovedirea ei.
consider ca el putea depune o cerere prin care putea pretinde 40 miliarde, instanta putea pune sechestru pe bunuri pana la concurenta sumei de 40 miliarde?
aceste pretentii nu trebuiesc dovedite inainte?
chiar se poate pune sechestru?
multumesc!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
198413, utilizator
Cel mai recent răspuns: 198413 , utilizator 23:02, 9 Octombrie 2010
Buna seara!
conform art. 163 Cod procedura penala "masurile asiguratorii se iau in cursul procesului penal de procuror sau de instanta de judecata si constau in indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru,a bunurilor mobile si imobile in vederea ... repararii pagubei ..."
La alin (2) al aceluiasi art. spune ca "masurile asiguratorii in vederea repararii pagubei se pot lua asupra bunurilor invinuitului sau inculpatului si ale partii responsabile civilmente, pana la concurenta valorii probabile a pagubei".

Tot acolo dar la alin. (5) zice ca acestea se iau la cererea partii civile sau din oficiu.
Nu stiu exact cum este in practica dar pe analiza acestor articole este ff posibil sa se ia.
da, am citit art. 163 cpp, insa acesta spune "masurile asiguratorii se iau in cursul procesului penal de procuror sau de instanta de judecata si constau in indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru,a bunurilor mobile si imobile in vederea ... repararii pagubei ...", CARE PAGUBA?
a avut loc un accident in care partea-vatamata a suferit ingrijiri medicale 40 zile, el a depus o cerere ca vrea 4 miliarde, insa nu a fost sustinuta in nici un fel!
consider ca ar trebuii sa se puna sechestru pe bunuri pana la concurenta pretentiilor deja dovedite, iar in situatia noastra nu este cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)
Masura sechestrului asigurator dincagina dincagina Buna Acum aprox 1 luna si jumatate s-a dispus prin ordonanta emisa de catre procuror, masura sechestrului asigurator asupra unu bun aflat in proprietatea ... (vezi toată discuția)