avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa stiu daca iau indemnizatia pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa stiu daca iau indemnizatia pentru copil

nu mai lucrez din luna mai,de pe data de 15 mai,eram insarcinata in 3 luni cand am incetat sa mai lucrez.mi am platit cas singura si o sa nasc la sfarsitul luni noiembrie,o sa am dreptul la indemnizatia pentru copil?
Cel mai recent răspuns: rihana , utilizator 19:02, 5 Octombrie 2014
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnziatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independnte sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor la pensie si/sau la sanatate nu va ajuta sa beneficiati de CCC.

3. - Daca veti naste in noiembrie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt: decembrie 2013 - noiembrie 2014.
- Din aceste 12 luni dvs. ati avuti venituri din salarii numai 4-5 luni cea ce nu va ajuta deloc sa beneficiati de CCC.
nu m i se acorda ccc,dar idemnizatia m i se va acorda?
am citit unde va ca se calculeaza cate luni ai lucrat si te se acorda pentr un an.
Concediul pentru creşterea copilului se acorda de catre angajator. In acest caz, daca nu mai lucrati nu are cine sa va mai aprobe acest concediu.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

am citit unde va ca se calculeaza cate luni ai lucrat si te se acorda pentr un an.

Nu este adevarat ceea ce ati citit si nici nu exista vreun text de lege in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc,pentru raspuns!o zi cat mai buna sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cu stagiu de cotizare 7 luni monicaion monicaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul aspect: o persoana incadrata la o societate comerciala cu conventie civila din data de 1 decembrie 2013, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil madalina2015 madalina2015 Daca am lucrat de pe 1.08.2014 pana pe 23.10.2014 si dupa care am mai lucrat incepand cu data de 12.12.2014 si urmeaza sa nasc in luna septembrie, ma incadrez ... (vezi toată discuția)
Venituri impozabile pentru indemnizatie de crestere a copilului isabelap isabelap Buna ziua! Speta este urmatoarea: pesraona angajata pe data de 6 iunie 20012, intra in concediu de maternitate la data de 19 aprilie 2013, deci pana in acest ... (vezi toată discuția)