avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul Medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul Medical

Dupa o spitalizare de trei saptamani am primit concediul medical.- inclusiv sapte zile dupa externalizare- de la respectivul spital. Va rog sa-mi spuneti cine imi prelungeste concediul medical? Mentionez ca am avut o interventie chirurgicala foarte grea la stomac.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 3 Octombrie 2014
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 18. - (1) Medicul curant din spital elibereazã certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, caz în care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.

Art. 18.1. - (1) La externarea pacientului din spital, medicul curant elibereazã certificatul de concediu medical în condiţiile art. 18, cu înscrierea codului de indemnizaţie corespunzãtor, cu excepţia codului de indemnizaţie de urgenţã (06).
(2) Pentru situaţiile în care certificatul medical acordat pentru perioada internãrii în spital are înscris codul de indemnizaţie de urgenţã (06), este obligatorie eliberarea unui nou certificat medical pentru perioada acordatã la externare.

Art. 21. - Medicii sunt obligaţi sã îndrume pacienţii cãtre unitatea sanitarã la care trebuie sã se adreseze aceştia în vederea obţinerii în continuare a asistenţei medicale şi a certificatelor de concediu medical.

Art. 22. - Orice prelungire a unui concediu medical se efectueazã pe un nou certificat de concediu medical.


2. Asadar va adresati medicului care v-a emis certificatul sa va spuna unde sa va adresati în vederea obţinerii în continuare a asistenţei medicale şi a certificatelor de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordarii unui concediu medical mihaela david mihaela david data acordarii unui medical , la externare, poate fi mai mare decat data ultimei zile de internare? mai clar : data acordarii medicalului ... (vezi toată discuția)
Modul de completare a certificatului de concediu medical fabicolt fabicolt mod de completare la externare.Un angajat are concediu medical acordat la data de 23 ale lunii cu incepere din 11-24 pe linia de ambulatoriu si pe linia de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical bizvo bizvo Buna seara.Am urmatoarea intrebare. Este corect ca un angajat intrat in concediu medical in iulie 2013( cod indemnizatie 01 )si care a adus concedii medicale ... (vezi toată discuția)