avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea

Un prestator de servicii sociale privat finantat de catre consiliul judetean, m-a concediat prin reducerea postului, conform art. 75 coroborat cu art. 65 din L53/2003, si nu mi-a oferit alt loc de munca desi exista posturi vacante si indeplinesc conditii, mai mult a si angajat in aceeasi luna alta persoana fara concurs si fara experienta pe un post vacant pe care si eu indeplineam conditii, am castig de cauza in proces ? presupun ca da, conform codului muncii,
Interbare :daca castig procesul firma va fi obligata sa imi restituie salariile si sa ma reangajeze, chiar daca eu dupa terminarea preavizului am fost angajata de un alt angajator, fara a fi nevoita sa apelez la serviciile AJOFM ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Florelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:18, 3 Octombrie 2014
1. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

2. In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
De asemenea, la solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost pana azi in medical si am aflat tot azi ca ... Pacy Pacy Buna ziua! Am fost pana azi in medical si am aflat tot azi ca in acest timp sa desfintat postul meu, desi au lipsa personal! Firma dupa 7 ani de munca imi ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post elyn elyn Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: superiorul meu ierarhic nu mi aloca nimic de facut la locul de munca de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)