Ieri am avut a 2-a infatisare la proces in Sebes pentru anulare proces verbal de contraventie . Desi politia nu a prezentat nici o proba video, a folosit doar prezumptia de autenticitate a agentului constatator...si a castigat. Pot sa introduc recurs spre rejudecaree a cazului sau trebuie sa predau permisul in 15 zile calendaristice , desi consider ca este pe nedrept fata de mine ???
Formulati recurs,asteptati solutionarea cauzei si apoi depuneti permisul daca este cazul.formularea recursului suspenda aplicarea sanctiunii contraventionale pana la solutionarea acestuia.
Impotriva sentintei pronuntate se poate formula apel in 30 de zile de la comunicare, iar apelul suspenda executarea hotararii instantei de fond potrivit disp.art.468 al. 5 din noul cod de proc. civ.
Daca si instanta de apel va respinge apelul, atunci aveti la dispozitie 15 zile de la pronuntarea instantei de apel ( data de la care hotarare ramane definitiva), sa predati permisul de conducere la serviciul de politie rutiera impreuna cu un certificat de grefa care sa ateste solutia pronuntata in apel.
Bun.
Din cate stiu, recursul se depune la Tribunal, la tribunalul Alba , pentru cauza de la judecatoria Sebes.Cred ca de data asta am nevoie si de avocat , ca degeaba sunt eu nevinovat daca nu stiu sa explic asta in termeni juridici. Este cuvantul meu importiva cuvantului agentului constatator. Fara filmare, martori.... desi erau cu masina de politie MCV "superdotata" Ce parere aveti ?, ... cu un avocat bun pot castiga la recurs ????
Multumesc.
Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii ,adica la Judecatoria Sebes in cazul dvs.( art.471 noul cod de proc.civ.)
Despre existenta sanselor sau nu, discutati cu un avocat ( daca va hotarati sa apelati la un avocat) dupa studiul dosarului si implicit al motivarii instantei de fond.
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)