avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mă pot reprezenta singur în fața instanței, pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mă pot reprezenta singur în fața instanței, pentru a face recurs la o hotărâre a judecătoriei?

Buna ziua.
Am fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției și amendat plus suspendare permis 30 zile pentru o presupusă depășire a coloanei oprite la semafor.
În realitate am schimbat banda 2 cu banda 1 pe linie discontinuă,
În decizia primită de la judecătorie, este trecut greșit numărul mașinii mele, de specifică că aș fi fost chemat de doua ori, dar nu am primit nici o citație. De asemenea, nu am primit o copie a raportului agentului constatator, adusa că proba la dosar și nici dovezile solicitate de mine privitor la fapta incriminată.
Pot face recurs singur sau trebuie să angajez un avocat?
Mulțumesc mult pentru un răspuns documentat.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:13, 10 Aprilie 2017
In principiu, da, cu conditia sa fie admisibil recursul in cauza dvs.
1.De la data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila (15 februarie 2013), in materie contraventionala impotriva hotararii pronuntate de judecatorie se poate declara apel in 30 de zile de la data comunicarii hotararii, prin urmare ma indoiesc ca in hotararea dvs. este mentionata ca fiind calea de atac recursul.
Asistenta juridica in apel nu este obligatorie insa este recomandabila mai ales ca la data pronuntarii instantei de apel hotararea va fi definitiva.

2.In ceea ce priveste recursul pentru ca ati amintit de el si nu ca ar fi aplicabil in situatia data, disp.art 13 al.2 din n. c.proc.civ. au fost declarate neconstitutionale de catre CCR prin
Decizia nr. 462/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 775 din 24 octombrie 2014.
Aveti mai jos mai multe detalii:
www.avocatnet.ro/content/art...

3.Nu va puteti reprezenta singur in apel pentru ca a reprezenta inseamna a raspunde in locul altei persoane, prin urmare va puteti prezenta personal in fata instantei de apel si sustine motivele de apel.
Pana primiti termen in recurs va expira cele 30 zile si vi se restituie permisul , asa ca il faceti fara vreo sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In recurs este obligatoriu sa am avocat? sabadussimona sabadussimona buna ziua.As dori sa stiu daca este obligatoriu sa ai avocat cand faci recurs la sentinta civila,(nu imi permit sa angajez unul). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere categoria b pentru 30 de zile cu dovada de circulatie 15 zile Bowler Bowler Buna ziua. Problema mea este urmatoarea : Aseara, 30.09.2011, ora 22:30 in orasul Craiova, judetul Dolj, intr-o intersectie prevazuta cu semafor, am vrut sa ... (vezi toată discuția)