Salut! sunt angajat de cativa ani la o firma, desfasurand doar munca la domiciliu.Recent angajatorul a anuntat ca ne va chema sa muncim de la birou si as dori sa stiu daca o asemenea cerinta poate fi obligatorie, in conditiile in care in contractul de munca se stipuleaza clar ca munca se desfasoara la domiciliu. As dori sa stiu daca eventual se poate impune o modificare de contract. M-am gandit si la posibilitatea ca firma sa ne cheme prin procedura de delegare (chiar daca prin lege doar 60 de zile ar putea) si as dori sa stiu daca in aceasta situatie se impune vreo anexa la contract cu informatii punctuale, sau daca am obligatia de a lucra la sediu de cate ori sunt chemat. Multumesc.
pentru orice schimbare a clauzelor prevazute in CIM angajatorul are obligatia sa va notifice in scris. Totodata CIM nu poate fi modificat decat cu acordul dvs. prin emterea undei decizii de catre angajator si semnarea unui act aditional de catre ambele parti. Altfel o modificare unilaterala facuta de angajator fara acordul dvs. este nula.
Din descrierea situatiei de fapt, facuta de dvs. nu reiese de ce v-ati gandit la delegare, astfel ca un raspuns referitor la aceasta posibilitate nu poate fi formulat.
va multumesc pentru raspuns. Problema este urmatoarea: de cativa ani lucrez la o anumita firma, fiind angajat cu munca la domiciliu. Recent angajatorul, fara alte explicatii, m-a chemat sa lucrez de la sediu (si pe mine si pe alti colegi...insa nu pe toti). Lucram ba de acasa ba de la sediu, prestand acelasi tip de munca si fara a se modifica ceva in contract. De aceea m-am gandit la delegare, deoarece nu inteleg ce alt motiv ar putea invoca angajatorul pentru a-mi impune schimbarea locatiei in care imi desfasor munca. As dori sa stiu daca este un abuz sau poate doar ni se pare, daca putem sa ne opunem fara sa suferim repercusiuni..si fara sa ne trezim cu un contract nou pe care ori il semnam ori plecam...Angajatorul stie ca nu suntem de acord cu noua situatie insa nimeni nu a indraznit sa il infrunte...in aer se simte doar multa nesiguranta si multa teama. Multumesc inca o data, o seara linistita!
Nu se poate pune vorba despre o delegare, ci mai degraba despre o modificare unilaterala a c.i.m. ceea ce este posibil numai in anumite situatii.
art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Pe de alta parte, daca angajatorul a decis ca nu mai poate sustine munca la domiciliu (dpdv economic, organizational, etc. etc.), iar salariatul nu este de acord cu modificarea contractului - locului muncii, atunci angajatorul poate oricand sa desfiinteze posturile pentru care se lucreaza la domiciliu (si sa creeze posturi cu munca la sediu, pe care sa le poata ocupa orice candidati).
Situatia este similara cu cele in care angajatorul isi schimba sediul, dar salariatul nu poate / doreste sa urmeze pe angajator la noul sediu.
Detasare
interval
Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt
1. Ce ... (vezi toată discuția)