avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Buna ziua! In urma cu ceva timp(10 ani) , o ruda a venit cu ideea de a face impreuna Carte Funciara. Terenul pe care il detin era parte dintr-un partaj voluntar, iar actele erau la fel pentru toti. Ulterior mi-am dat seama ca nepotul meu avea alte interese. Nu era facuta granituirea cand s-a realizat CF. Am fost nevoita sa cer Granituirea si Rectificare CF in Tribunal.S-a inceput in Tribunal urma cu 3 ani, iar acum trebuie sa pun executor judecatoresc si sa pun stalpi, ulterior fac gard.Nepotul meu aparea ca proprietar pe terenul meu.

Persoana care a realizat CF-topograful, cand a vazut ca intram in Tribunal a inceput sa se scuze ca el nu putea aplica Schita de partaj voluntar, deoarece avea ceva erori. Cu adevarat, schita avea erori destule, dar corect era sa ne informeze si sa ne explice ce trebuie fact pentru a o remedia nu sa intram in Tribunal.
Intrebarea mea:
sa merg la Cadastru ( dupa 10 ani) si sa informez superiorii?
sa cer bani (am chitantele vechi) pe ceea ce a realizat aiurea topometristrul?
Cum sa procedez? Sa cer dublu la citante? Topometristul si Notariatul au costat bani.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:27, 4 Octombrie 2014
Pentru solutionare,se impunea sa interveniti eficient acum 10 ani cand a-ti constatat erorile,cand cadastristul a invocat diferentele intre scriptic si faptic
Acum,trebuie reluata procedura,sunt alte tarife pentru fiecare operatie de intabulare si de cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara cpaula cpaula Am in Instanta pe rol Rectificare Cf. Cartea intocmita de cadastrist nu este conform situatiei realitatea din teren si nu respecta schita de partaj voluntar, ... (vezi toată discuția)
Teren impartit amiabil ! gigelas gigelas Buna seara, Cazul unui supliment la certificatul de mostenitor,prin care se atribuie mostenitorilor cateva terenuri. Dupa obtinerea ... (vezi toată discuția)
Carte funciara granituire cpaula cpaula am o anumita situatie: Mama a semnat un partaj voluntar( in urma dezbateri unei mosteniri primita in 1977) semnat in 1993 +schita facut la Notariatul de Stat , ... (vezi toată discuția)