avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara granituire

am o anumita situatie: Mama a semnat un partaj voluntar( in urma dezbateri unei mosteniri primita in 1977) semnat in 1993 +schita facut la Notariatul de Stat , traieste si acum si este perfect sanatoasa la 66 ani.Lotul ei se afla in mijlocul suprafetei, in stanga s-a facut granituire , dar in dreapta cu fratelei ei nu a reusit deoarece el avea un comportament ciudat,de multe ori se autocontrazicea sau cand se deschidea subiectul se inchidea la propriu in casa+ ii placea sa bea de toate.Nu cunosc diagnosticul pe care il avea si nici nu stiu daca verii mei au fost cu el vreo data la medic. La un moment dat varul meu care locuia cu familia la parintii lui(dintotdeauna a locuit cu parintii, de la nastere) mi-a propus sa facem Cartea Funciara. Cum nu aveam nimic de ascuns mama a acceptat ca cel care-i face lui C.F sa ne faca si noua, anul 2005.. Mama de 3 ori l-a intors spunand ca ceva nu-i in ordine. Topometristul a luat actul de partaj voluntar in C.F dar nu si schita cu desenul(invoca diverse motive ) Anul acesta am verificat toate documentele cu toate schitele- o consultatie la un expert tehnic judiciar si am gasit eroare. Unchiul meu la cei doi copii ai sai le-a facut act de vanzare cumparare.(avea simptome de Alzheimer)
Acum mama ar dorii sa stabileasca linia de hotar, dar varul meu spune ca linia de hotar este cea din C.F. Eu stiu ca acest fapt este doar o constatare a terenului ,a caselor si vecinilor.L-am chemat la Mediere si nu a venit. Ca mai toata lumea in Criza suntem limitati. Ce parere aveti ? Saptamana viitoare este ultima invitatie la Mediator. Ce ar putea invoca? Sa inteleg ca au creeat o situatie pt a intra in Tribunal?Ajutati-ma!Pt un avocat cum sa procedeze mama? Are venitul mic+ medicamente.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:16, 7 Septembrie 2010
fiind litigiu patrimonial, se taxeaza la valoare..cu avocatul puteti negocia..depinde in ce zona e situat terenul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire/ carte funciara cpaula cpaula Am 2 procese pe rol pt granituire si carte funciara , ca reclamant. Din actele depuse de partea adversa respectiv C.F. si contract de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Cadastru cvisa cvisa Buna ziua! In urma cu ceva timp(10 ani) , o ruda a venit cu ideea de a face impreuna Carte Funciara. Terenul pe care il detin era parte dintr-un partaj ... (vezi toată discuția)
Rectificare cf cpaula cpaula In 1977 am mostenit de la parintii mei, iar in 1993 am facut partaj voluntar cu fratii mei. Acum sunt in rectificare CFpt coordonatele de la partaj voluntar ... (vezi toată discuția)