avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... rectificare CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

rectificare CF

In 1977 am mostenit de la parintii mei, iar in 1993 am facut partaj voluntar cu fratii mei. Acum sunt in rectificare CFpt coordonatele de la partaj voluntar .Cartea s-a facut pe folosinta, nu pe partaj in 2005.Daca suprafata inscrisa este de 333mp, iar la masuratori 370mp. cum procedez.? Mentionez ca sunt intr-un proces de granituire conform coodonatelor stabilite prin partaj voluntar. Ceilalti vecini sunt doar cumparatori in anii 2003;2004;2005. Eu sunt mostenitor,terenul meu se afla la mijlocul schitei de partaj voluntar, iar parintii au facut o impartuiala prin tribunal in 1923.Cum procedez in acest caz?Rectificarea s-a deschis in septembrie 2011.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:58, 30 Noiembrie 2011
Regulamentul privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară

Art. 25 - (1) Dacă suprafaţa din măsurători este diferită de suprafaţa înscrisă în cartea
funciară, suprafaţa din documentaţia cadastrală precedentă pentru care nu s-a deschis carte funciară sau de suprafaţa din actele de proprietate, atunci se va proceda astfel:
a) dacă suprafaţa din măsurători este mai mică, atunci suprafaţa din măsurători se înscrie în cartea funciară în baza documentaţiei cadastrale şi a declaraţiei proprietarului, conform anexeinr. 5;
b) dacă suprafaţa din măsurători este mai mare cu un procent de până la 2% inclusiv, atunci suprafaţa din măsurători se înscrie în cartea funciară în baza documentaţiei cadastrale şi a declaraţiei proprietarului/proprietarilor, conform anexei nr. 5;
c) dacă suprafaţa din măsurători este mai mare cu un procent cuprins între 2 - 5% inclusiv, atunci suprafaţa din măsurători se înscrie în cartea funciară în baza documentaţiei cadastrale,cu condiţia prezentării declaraţiei proprietarului/proprietarilor, conform anexei nr. 5 şi a procesului-verbal de vecinătate care conţine acordul proprietarilor tuturor imobilelor învecinate, întocmit conform anexei nr. 18. În această situaţie oficiul teritorial verifică la teren corectitudinea întocmirii documentaţiei, verificare consemnată într-o notă de constatare semnată de către consilierul de cadastru şi contrasemnată de către şeful serviciului cadastru.
d) dacă suprafaţa din măsurători este mai mare cu un procent de peste 5%, documentaţia se respinge.

Acţiune în constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren : neconcordanta suprafata mitzmi mitzmi In urma decesului mamei mele, am mostenit, alaturi de fratii mei, in Bucuresti un teren intravilan . Pentru cota parte ce mi-a revenit , conf. \"Actul de ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Carte funciara granituire cpaula cpaula am o anumita situatie: Mama a semnat un partaj voluntar( in urma dezbateri unei mosteniri primita in 1977) semnat in 1993 +schita facut la Notariatul de Stat , ... (vezi toată discuția)