avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren : neconcordanta suprafata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren : neconcordanta suprafata

In urma decesului mamei mele, am mostenit, alaturi de fratii mei, in Bucuresti un teren intravilan . Pentru cota parte ce mi-a revenit , conf. "Actul de partaj voluntar" eliberat in 1995 , am procedat in 2006 la intocmirea "Dosarului Cadastral" precum si inscrierea lui in "Cartea Funciara". In urma cadastrului apare urmatoarea situatie:
1.) - fata de suprafata inscrisa in actul de mostenire si actul cadastral apare o diferenta in plus la teren cu 1,021m² .
2.)- de asemenea s-au gasit la 3 laturile alte valori fata de cele inscrise in actul de mostenitor.
Intrebare: care sint valorile care trebuie respectate, cele inscrise in "Actul de partaj voluntar" sau cele din "Dosarul documentatiei tehnice de verificare in vederea obtinerii numarului cadastral"? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:46, 22 Noiembrie 2010
Se vor respecta valorile rezultate in urma masuratorilor cadastrale. Sistemul de coordonate in care se efectueaza masuratorile cadastrale acum este mult mai exact decat modalitatile in care se faceau masuratorile anterior.
Dar din 2006 regulamentele ANCPI s-au schimbat de ... nenumarate ori... acum puteti face o documentatie de actualizate date/rectificare suprafata insotita de procese verbale de buna vecinatate.

Pentru ca raspunsul la intrebarea dvs ar trebui sa fie : trebuie respectate limitele "reale" din teren !!! daca nu le cunoasteti si mai grav daca vecini dvs nu sunt de aceasi parere cu dvs trebuie sa stabiliti aceste limite in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuare cadastru si intabulare fara succesiune casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca pot realiza cadastrul si intabularea unui teren al carui poprietar este tatal meu decedat, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Mostenire si act partaj voluntar marcoro marcoro In anul 1983, dupa decesul mamei, cei patru fii, mostenitori ai acesteia, au convenit sa atribuie drepturile ce le revin asupra casei parintesti unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara nu corespunde cu titlu de proprietate lauradan lauradan buna sunt laura,vreau si eu o lamurire:(( bunica mea are un teren extravilan si vrea sa-l vanda,dar e o probl.in extras c.f apar 9800m si in titlu de ... (vezi toată discuția)