In urma decesului mamei mele, am mostenit, alaturi de fratii mei, in Bucuresti un teren intravilan . Pentru cota parte ce mi-a revenit , conf. "Actul de partaj voluntar" eliberat in 1995 , am procedat in 2006 la intocmirea "Dosarului Cadastral" precum si inscrierea lui in "Cartea Funciara". In urma cadastrului apare urmatoarea situatie:
1.) - fata de suprafata inscrisa in actul de mostenire si actul cadastral apare o diferenta in plus la teren cu 1,021m² .
2.)- de asemenea s-au gasit la 3 laturile alte valori fata de cele inscrise in actul de mostenitor.
Intrebare: care sint valorile care trebuie respectate, cele inscrise in "Actul de partaj voluntar" sau cele din "Dosarul documentatiei tehnice de verificare in vederea obtinerii numarului cadastral"? va multumesc!
Se vor respecta valorile rezultate in urma masuratorilor cadastrale. Sistemul de coordonate in care se efectueaza masuratorile cadastrale acum este mult mai exact decat modalitatile in care se faceau masuratorile anterior.
Dar din 2006 regulamentele ANCPI s-au schimbat de ... nenumarate ori... acum puteti face o documentatie de actualizate date/rectificare suprafata insotita de procese verbale de buna vecinatate.
Pentru ca raspunsul la intrebarea dvs ar trebui sa fie : trebuie respectate limitele "reale" din teren !!! daca nu le cunoasteti si mai grav daca vecini dvs nu sunt de aceasi parere cu dvs trebuie sa stabiliti aceste limite in justitie.