avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras de carte funciara nu corespunde cu titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras de carte funciara nu corespunde cu titlu de proprietate

buna sunt laura,vreau si eu o lamurire:(( bunica mea are un teren extravilan si vrea sa-l vanda,dar e o probl.in extras c.f apar 9800m si in titlu de proprietate 7600m,unde as putea sa incerc sa rezolv aceasta problema si cum e posibila asa greseala?de unde sa incep sa pot rezolva repede aceasta problema!multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 12:59, 2 Martie 2011
Buna seara !
Ma intreb cum s-a putut face CF si intabulare daca nu existau documente ...
Trebuia sa fi observat acele diferente si sa contestati in termen decizia registratorului ANCPI . Mergeti la ANCPI si vedeti daca se mai poate face ceva .....
nu inteleg care e supararea ... s-a intabulat dreptul de proprietate asupra unui teren mai mare :) intabularea s-a facut, printre altele, in baza unor schite cadastrale intocmite in baza unor masuratori pe teren. cel mai probabil la masuratori s-a constatat ca bunica stapaneste o suprafata mai mare de teren decat cea pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate. De ce ati vrea sa reduceti suprafata?
Si cu atat mai mult, la realizarea documentatiei cadastrale persoana fizica sau juridica autorizata a intocmit si un proces verbal de vecinatate, proces verbal care a fost semnat de catre toti vecinii imobilului (terenului) respectiv, conform prevederilor Ordinului nr. 634/2006 (privind intocmirea documentatiilor cadastrale), dat fiind faptul ca suprafaţa gasita la masuratori este mai mare decat cea din acte (daca depaseste 2%, iar in cazul bunicii dvs., cu siguranta depaseste).
Ce faceti in continuare?
Dupa parerea mea, nimic. La perfectarea contractului de vanzare-cumparare, notarul este obligat sa mentioneze in cuprinsul actului atat suprafata rezultata in urma masuratorilor, cat si suprafata din actul vanzatorului. Asa ca... nu vad nici o problema! Cumparatorul va dobandi suprafata real masurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit eugendan eugendan Buna ziua! Am o simpla intrebare. Am o proprietate pe care doresc sa o vand si in momentul in care am facut masuratorile cadastrale s-a constat ca suprafata ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol sorimari sorimari As vrea sa intabulez un teren de la parinti,problema e ca ei nu au acte pe suprafata reala deoarece bunicii mai demult nu declarau tot pamantul ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)