avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt documentele care nu se pun la dispozitia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt documentele care nu se pun la dispozitia unui proprietar pentru a fi studiate

Buna ziua
Am solicitat asociatiei de proprietari sa mi puna la dispozitie unele documente ale asociatiei , printre care :
- copie dupa procesul verbal al adunarii generale al asociatiei
- copie dupa referatul prezentat de administrator in acea adunare si
- contractul de munca al angajatilor cu contract individual de munca
- fisa postului a acestor
- un contract incheiat intre asociatie si o firma care a executat o izolatie la o terasa .
Dintre aceste solicitari cand m am prezentat pentru a studia cele solicitate , am constatat ca doar ultimul contract il pot studia , pentru celelalte avand intredictie!
Motivatie : contractele de munca sunt confidentiale la fel ca si fisa postului, pentru ca incalca Codul muncii art . 26 ( 1 ) dar nu spune care sunt conditiile stabilite in regulamentul intern ( daca o avea asa ceva si cine la stabilit , nu trebuie stabilit de adunarea generala , ca doar noi ii platim pe acestia ) iar copii dupa cele solicitate nu se dau , cu toate ca am specificat ca , suport costul .
Legea 230/ 2007, art.10 si H.G. 1588/2007 , art.12 ( c ) spune clar si fara nicio restrictie : " Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces , la cerere , la orice document al acesteia " si atunci vin si intreb :
- acele documente solicitate nu intra " la orice document al asociatiei " ?
Va multumesc .
P.S. O sa ma intrebati de ce solicit fisa postului si cim-urile , am constatat ca nu prea se respecta programul .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:35, 10 Octombrie 2014
CIM-urile nu au de ce sa aiba clauza de confidentialitate si mai ales fata de proprietari.
A, clauza de confidentialitate ar putea fi fata de terti, ca de exemplu sa vina un vecin din blocul de vis-a-vis si sa ceara sa vada un CIM al vreunui angajat al asociatiei dv.

Sigur ca dv. aveti dreptul sa vedeti aceste CIM-uri, dar si fisa postului care nu cuprind informatii secrete fata de cei care platesc acele contracte.
E o mare prostie si va recomand sa va adresati primariei la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
O sa ma intrebati de ce solicit fisa postului si cim-urile , am constatat ca nu prea se respecta programul

Nu stiu cum ati constatat ca nu se respecta programul, chiar daca un administrator are program de 2 sau 4 ore pe zi in CIM, acesta nu are un program foarte fix (in afara zilelor de incasare 1 sau 2 pe saptamana si 1 sau 2 ore), sunt zile in care nu are ce face (putine ca numar) si zile in care sta mai mult de orele stabilite, aceiasi problema si cu restul salariatilor.
In CIM trebuie trecute "niste" ore/zi, dar programul intr-o asociatie este mai flexibil, important este ca treaba sa fie foarte bine facuta, nu conteaza in cate ore.
Daca chemati un instalator sa faca o lucrare la dumneavoastra acasa, conteaza sa stea 8 ore si sa faca treaba proasta la un pret mare, sau sa faca treaba in timp foarte scurt, foarte bine si la un pret foarte bun??
Presupun ca mersul dupa facturi, plata facturilor, contabilitatea pe care o face administratorul, studiul pentru a cunoste legislatia, depunerea declaratiilor sunt ore care nu se pun. Acelea sunt ore care nu se vad fizic in asociatie dar pentru ele un administrator pierde timp. Sunt moca.
Ne legam degeaba de motive!
Orice membu al acelei asociatii are dreptul sa vada, sa aiba acces la documentele mentionate mai sus, de initiatorul discutiei.
Multumesc Doamna elga si celorlanti
Am facut acele demersuri catre Primaria de sector la acel serviciu - SRAP - ii notifica , ii someaza sa mi prezinte documentele solicitate , iar pe alta parte asociatia face si ea demersuri la primarie si le comunica invocand acel art. din codul muncii ca nu am acces la contracte si fisa postului !
Ce sa mai crezi?
Cand m am referit la respectarea programului , aici problema este la femeia de serviciu care mai desfasoara " activitati " prin bloc , acum va rog sa mi raspundeti si nu respecta acel program cu veniri si plecari sau plecari prin piata in timpul celor 8 ore .

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate a unui contract individual de munca eugarizan eugarizan Buna seara Ma poate lamuri si pe mine cineva cum este cu aceasta clauza de confidentialitate intr o asociatie de proprietari ? pentru ca atat cei de ... (vezi toată discuția)
Program lucru presedinte asociatie de locatari/propietari alinaiancu alinaiancu Buna ziua, 1. As dorii sa stiu exact ce program de lucru poate avea presedintele de asociatie, daca el trebuie sa fie in biroul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Decizii dupa bunul plac ContSters122354 ContSters122354 ne confruntam cu o problema in asociatie .' femeia de servici refuza a mai face curatenie pe una din scarile asociatiei , din cele 7, pe motiv ca respectivii ... (vezi toată discuția)