avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... clauza de confidentialitate a unui contract individual ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

clauza de confidentialitate a unui contract individual de munca

Buna seara
Ma poate lamuri si pe mine cineva cum este cu aceasta clauza de confidentialitate intr o asociatie de proprietari ? pentru ca atat cei de la asociatie cat si cei de primarie invoca acest articol 26 ( 1 ) din codul muncii .
Pentru ca aici se spune si citez acest art : " Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului de munca individual de munca si dupa incetarea acestuia , sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostiinta in timpul executarii contractului , in conditiile stabilite in regulamentele interne , in in contractele colective de munca sau in CIM "
Adica ce sa inteleg , ca daca nu este prevazut in regulamentele interne ale asociatiei , nu se poate vorbi de aceasta confidentialitate !
Si inca o intrebare : la Dumneavoastra in asociatie , se poate vorbi de confidentialtatea documentelor si a CIM urilor?
Va multumesc .
Potrivit art. 26 din Codul muncii, prin intermediul ei părţile convin ca, pe toată durata contractului şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective sau în cele individuale de muncă.

Clauza de confidenţialitate poate să vizeze pentru salariat o sferă mai largă de informaţii decât cea avută în vedere prin conceptele de "informaţii clasificate" şi "secrete de serviciu".
O astfel de clauză trebuie să stabilească pentru salariatul parte în contractul individual de muncă informaţiile (datele) suplimentare pe care este ţinut contractual să nu le divulge.
Nu poate fi vorba de clauza de cofidentialitate intr-o asociatie de proprietari, asta pentru ca proprietarii au acces la cerere la toate documentele asociatiei, conform Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Din cate inteleg, autorul topicului, reclama faptul ca i s-a refuzat prezentarea CIM, a unui angajat al asociatiei.
Conform legii, orice membru al asociatiei, are dreptul sa ceara iar conducerea are obligatia sa-i prezinte orice document al asociatiei.
Concret: un CIM se incheie intre angajator si angajat. Numai ca intr-o asociatie, angajator sunt toti membrii ei. Cu totii platesc salariu, taxe si impozite.
Angajatul are o fisa a postului cu atributii.
Reprezentantul tuturor, care semneaza concret CIM , este presedintele.
Atunci, cum , eu- angajator, nu am dreptul sa vad cat si pentru ce platesc salariu angajatului meu?
Daca conducerea face un abuz si incalca legea, nu inteleg de ce SRAP, care ar trebui sa verifice si sanctioneze o astfel de fapta, subscrie la infractiune !!
Parerea mea, este sa reveniti si sa insistati la Primarie. O sa vedeti, dupa ce se aplica o amenda minima( de 500ron), vor intelege ca nu-si pot bate joc de oameni asa cum vor.
@eugarizan
Clauza de confidentialitate se refera la doua aspecte:
- confidentialitatea privind angajatul, potrivit detalierii in fisa postului sau in Regulamentul intern al asociatiei, care este tinut sa nu divulge anumite informatii cu caracter clasificat - ceea ce nu e cazul intr-o asociatie de proprietari;
- confidentialitatea privind angajatorul care este tinut sa nu divulge continutul contractului cu angajatul catre terti. Nici acest aspect nu e potrivit intr-o asociatie de proprietari din cauza art.10 din Legea 230/2007, dar si moral pentru ca salariul respectivului angajat este acoperit din contributia proprietarilor.

Am putea vorbi de clauza de confidentialitate in privinta unui CIM, daca vine un vecin de peste drum si intreaba presedintele ce salariu are administratorul sau femeia de serviciu.

In rest, invocarea clauzei de confidentialitate in cadrul asociatiei de proprietari este o pretiozitate inutila, paguboasa, incorecta si lovita de nulitate.
Ma mir ca primaria a pus botul la o asemenea porcarie, asta daca nu cumva este in cardasie cu presedintele sau administratorul.
Multumesc pentru raspunsuri, acum merg la Primarie sa vad daca pot sa rezolv ceva si am sa va tin la curent .
O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Care sunt documentele care nu se pun la dispozitia unui proprietar pentru a fi studiate eugarizan eugarizan Buna ziua Am solicitat asociatiei de proprietari sa mi puna la dispozitie unele documente ale asociatiei , printre care : - copie ... (vezi toată discuția)
Presedinte eugarizn eugarizn Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a prezenta actele asociației, mai ales contractele angajaților... ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți ce putem face noi, ca proprietari, membri într-o Asociație de Proprietari, dacă avem cazul în care tuturor ni se refuză de către ... (vezi toată discuția)