Buna seara
Ma poate lamuri si pe mine cineva cum este cu aceasta clauza de confidentialitate intr o asociatie de proprietari ? pentru ca atat cei de la asociatie cat si cei de primarie invoca acest articol 26 ( 1 ) din codul muncii .
Pentru ca aici se spune si citez acest art : " Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului de munca individual de munca si dupa incetarea acestuia , sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostiinta in timpul executarii contractului , in conditiile stabilite in regulamentele interne , in in contractele colective de munca sau in CIM "
Adica ce sa inteleg , ca daca nu este prevazut in regulamentele interne ale asociatiei , nu se poate vorbi de aceasta confidentialitate !
Si inca o intrebare : la Dumneavoastra in asociatie , se poate vorbi de confidentialtatea documentelor si a CIM urilor?
Va multumesc .
Eu stiu ca sunteti in "clenciuri" cu asociatia dvs. de mai mult timp, din mai multe motive.
Poate ne spuneti si noua cam care ar fi dorinta dvs., adica ce informatii din acel CIM v-ar fi de folos si "asociatia" le considera confidentiale?
Dupa cum ati vazut, colegii nostri v-au raspuns ca administratorul lucreaza la o as. proprietari si nu la un serviciu secret sau la o intreprindere care lucreze cu informatii clasificate.
De obicei, clauza de confidentialitate obliga angajatorul sa achite in fiecare luna o anumita suma care se va adauga la suma negociata in CIM.
Una peste alta, cum spuneam, clauza de confidentialitate la o as. prop. este o gluma buna!
Domnule Adam Grecu , clauza de confidentialitate intr o asociatie , spune ti Dumneavoastra ca , este o gluma proasta ! nu domnule , nu este o gluma proasta .
Asa cum am spus si ma tin de promisiune , am fost la Primarie la serviciul care se ocupa cu asociatiile de proprietari ( SRAP ) si doamna care se ocupa de asa ceva , nu am putut " nici in ruptul capului " sa o induplec ca , conform Legii 230/2007 am acces la orice document al asociatiei , deci si la contrctul individual de munca , ii da intruna ca , incalca legea daca ii obliga pe acestia sa mi prezinte aceste contracte invocand confidentialitatea .
Spune ti Dumneavoastra ce sa mai fac in aceasta situatie , cand un om este pus la aceea institutie sa respecte legea , ma trimite la ITM .
Pentru moment nu va pot spune care este motivul obtinerii acelor CIMuri , dar va spun foarte serios , ca asi cam avea , acum nu pot caci poate ne urmareste cineva din aceia care se impotrivesc sa mi prezinte aceste contracte si fise ale postului . ( am sa va contactez pe privat )
Asta este situatia ( dar lucru si mai grav este ca nu se doreste sa mi prezinte si alte documente spre consultare ) dar mergem inaintesi mai astepet si alte sugestii .
Ce sa faceti la ITM? Sa va arate ei CIM in cauza? Asta , da, gluma buna.
A, poate nu exista CIM , ptr. administrator si atunci, la ITM faceti o sesizare sa verifice asociatia daca respecta Codul Muncii.
Dar in nici un caz, sa caute si sa va arate ei documentul. Va faceti de ras, in plus, sigur va trimite la SRAP, in a carui competenta e solutia problemei.
Spuneti dvs, D. Adam Grecu, cum sa nu fii in "clenciuri" cu astia care nu cunosc si nu respecta legea, mai mult, isi bat joc de membrii asociatiei, afirmand cu aroganta si tupeu astfel de aberatii !!
Clauza de confidentialitate nu tine de Legea 230/2007.
Raporturile de munca sunt supuse in totalitate prevederilor Codului Muncii. Prin urmare, degeaba invocati acea lege care nu are nicio legatura cu c.i.m. , nu veti obtine nici de la ITM informatii despre un c.i.m. incheiat de o alta persoana.
In speta, textul din Legea nr.230/2007 se refera la documentele legate de organizare si functionarea asociatiilor de proprietari si nu la rapoartele de munca (c.i.m.).
Se refera la absolut tot ce misca intr-o asociatie de proprietari!!
Cum sa vina administratorul, presedintele, comitetul sau cenzorul sa imi spuna ca EU ca angajator nu pot sa vad CIM-ul din asociatie, adica si batut si....batut si cu banii luati???
Atata timp cat platesc darile trebuie sa vad pe ce dau banii, nu le convine sau nu permite legea, OK sa angajeze o firma, al carei contract sa il vad, sau si mai bine sa munceasca "moca"!!
Presedinte
eugarizn
Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita ... (vezi toată discuția)