Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita de administrator, nu stiu care a fost " motivul" renuntarii la casierie, dar salariul a ramas acelasi si de administrator si de casier.Am participat si eu la respectiva ad. generala unde am si luat cuvantul si spunadu-le ca un presedinte nu poate ocupa in acelasi timp si functia de presedinte si de caier ,ci numai provizoriu. Nu au tinut cont de cuvantul meu si mai mult , i a fost incheiat si un contract individual de munca.Am sesizat serviciul din primarie, respectiv, SERVICIUL RELATII CU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI spunandu le si dansilorcele de mai sus. Raspunsul ca propunerea a fost aprobata in acea adunare !INTREBARE:poate cineva sa ma ajute cu vreun document ca sa le dau " cu el in cap " ( metaforic vorbind ) si sa merg in audienta la noul primar ales, poate rezolv problema si sa i mai spun " cateva " cuvinte despre acest serviciu ! mutumesc pentru intelegere.
Legea 270 a asociatiei de locatari este ff explicita si chiar legea 161/2004 a conflictelor de interese ,INERZIC ocuparea acestei functii autorizate de ....Casier,din partea presedintelui de asociatie!Sesizati:Primaria,Politia si...parchetul!:fight:
Presedintele Asociatiei poate fi si casier, nu este nici o ilegalitate in acest lucru. In schimb nu trebuia ca presedintelui sa i se incheie contract individual de munca, era de ajuns cel de mandat, la care probabil i se putea face un act aditional- pentru functia de casier.
pt. consilierjr
Legea la care faceti referire este 230/2007, nu 270. Ce intelegeti prin functie autorizata de .. casier in cadrul Asociatiei de proprietari ( nu de locatari).
Incercati sa vedeti Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G 1588/2007 regulile de aplicare a Legii 230/2007, nu spune ca poate fi casier, dar nici ca nu poate.
@eugarizn,
Conform L 230/2007 si HG 1588/2007 membrii comitetului executiv pot prelua atributiunile administratorului.
Presedintele este membru al comitetului, asa ca si el poate prelua o parte sau toate atributiunile administratorului.
Dar, asa cum s-a precizat, aceasta se face in baza contractului de mandat si nu a unui Contract individual de munca.
Incadrari
tomasso
Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)