avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 12 din Legea 78/2000
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 12 din Legea 78/2000

As dori o parare, va rog...
Inchirierea unui apartament de catre un magistrat sau politist intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev. de art 12 din Legea 78/2000?

art. 12 din Legea 78/2000
Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
a) efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale;

Legea nr.303/2004 privind statutul magistraţilor le impune magistraţilor următoarele interdicţii:
Legea 360/2002 privind Statutul politistului, actualizata 2014, art. 45:

b)/g) de a exercita direct sau prin persoane interpuse activităţi de comerţ ..........;

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:14, 4 Octombrie 2014
depinde in ce relatii va aflati cu proprietarul. inchirierea in sine nu poate fi infractiune
nu intruneste nimic, e liber sa inchirieze. fiti atent la lege :"Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa li se va aplica ? oanaportar oanaportar Buna seara ! - impotriva a 2 colegi, prin Rechizitoriul /26.06.2012, Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani a retinut ca in cauza sunt intrunite ... (vezi toată discuția)
Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 legea 78/2000 aidu aidu M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu. Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs ... (vezi toată discuția)
Art 246 cod penal abuz in serviciu perta marian perta marian Lucrez la CEC Bank si am o reclamatie la politie pentru abuz in servicu , Art 246 cod penal. E corecta incadrarea tinand cont ca nu suntem functionati ... (vezi toată discuția)