Veti redacta o cerere pe care o veti depune la judecatoria de care apartineti dvs cu domiciliul, veti cere ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la dvs, si ca tatal sa fie obligat la plata unei pensii.
Cererea va fi insotita de copie dupa buletinul dvs, copie dupa certificatul de nastere al copilului. Veti depune la dosar si chitante care atesta ca ati platit taxe de timbru, ar trebui sa platiti 60 de lei.
oug80/2013
e) pentru cererile care nu sunt accesorii unei cereri de divort si care au ca obiect stabilirea locuintei copilului, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, dreptul parintelui sau al altor persoane decat parintii de a avea legaturi personale cu copilul, locuinta familiei - 20 lei fiecare cerere;
Taxele se platesc la administratia financiara, unde va platiti si impozitele. Daca locuiti in BUC, sect 3; 4 sau 5, puteti plati si la CEC.
Nu stiu daca e cazul sa cereti si pensie daca nu are bunuri in Romania, nu aveti cum sa-l executati. Se poate executa si in strainatate, dar sa stiti macar unde sta.. mai mult o sa va incurce pensia pe hartie pt ca va creste media veniturilor si nu va mai incadrati sa obtineti ceva ajutoare de la stat.
Pensie puteti cere oricand, poate revine in Romania sau veti afla unde sta si daca lucreaza etc.
Veti avea o problema cu procedura ce citare, avand in vedere ca nu stiti unde e. Nu mai locuieste nimeni la adresa la care statea in Romania ?
Art. 167
Citarea prin publicitate
(1)
Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.
(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.
(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.
(4) Procedura se socoteşte îndeplinită în a 15-a zi de la publicarea citaţiei, potrivit dispoziţiilor alin. (2).
Detalii:
[ link extern ]
Aveti in link un ghid care sa va ajute in redactarea cererii.
[ link extern ]
Dvs veti propune proba cu inscrisuri si pe cea cu martori.
Veti bate moneda pe faptul ca in anii astia de cand a plecat, nu s-a mai interesat de el, nu stiti nici unde sa il contactati ca sa ii transmiteti ca baiatul are vreo problema, l-a abandonat practic.
Daca veti exercita autoritatea parinteasca numai dvs, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pt a-i schimba numele, insa tot aveti nevoie de motive intemeiate. Procedura si acte necesare gasiti in link. Copilul e destul de marisor, poate luati hotararea impreuna cu el de a-i schimba numele, poate el doreste sa mai aiba ceva in comun cu tatal.
[ link extern ]
:offtopic:
Nu atacati persoanele care va raspund, puteti lua in seama raspunsurile sau nu, sunteti pe un forum si fiecare raspunde daca vrea si la ce anume doreste, nu e nimeni obligat sa va raspunda la toate intrebarile dvs.