avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Soacra mea ar dori sa concesioneze pe numele ei un loc la cimitir in care sunt ingropate mama si fiica ei. Locul in prezent este concesionat pe numele tatalui soacrei, decedat de 3 ani. De la administratia cimitirelor i s-a spus ca trebuie sa deschida succesiune, dar a doua sotie a tatalui traieste si are si 3 fii in viata. Nu stim daca a doua sotie a tatalui soacrei mele a facut succesiunea deja. Daca succesiunea a fost deja efectuata inseamna ca toate bunurile mosului au fost deja impartite intre membrii mai noii familii? Oricum soacra mea nu a emis vreodata vreo pretentie, isi doreste doar locul de la cimitir unde este ingropata fiica ei.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:35, 25 Mai 2009
mostenitorii rezervatari ai defunctului sunt fiica si sotia supravietuitoare. mai are defunctul si alti copii?
ar fi fost bine sa luati legatura cu sotia supravietuitoare, ca si ea ar avea dreptul la aceea groapa.
totusi un notar v-ar lamuri daca a fost inscris deja un certificat de mostenitor, ei au o baza de date.

referitor la succesiune: personal nu cred ca s-a dezbatut succesiunea, pt ca ar fii trebuit sa fie citata la dezbatere si soacra dvs., in calitate de mostenitor rezervatar.
si din punct de vedere legal si dansa ared reptul la acea groapa :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)