Buna ziua. Societatea noastra administreaza terenuri pe care le da in folosinta persoanelor juridice, incheindu-se conventie pentru ocuparea acestora.
La semnarea conventiei utilizatorul terenului va constitui o garantie de buna executie ce reprezinta cuantumul taxei pt terenul ocupat pt doua luni.
Mai este stipulat in conventie ca in cazul nerespectarii obligatiilor avem dreptul de a emite pretentii asupra acesteia, printr-o notificare prealabila prin care se precizeaza obligatiile ce nu au fost respectate.
De asemenea, obligatia de plata a garantiei este distincta si neimputabila asupra obligatiei de plata a pretului conventiei.
Acestea fiind stipulate in conventie, in practica apare urmatoarea situatie.
Comerciantilor carora le-a ajuns termenul de scadenta a facturii si nu au platit, li se aplica penalitati de intarziere.
Nu stiu cat este de legal avand in vedere garantia constituita, cred ca ar trebui sa ne folosim de aceasta si la urmatoarea plata sa reconstituim garantia pana la echivalentul cuantumului pe 2 luni.
Ma puteti lamuri cu un temei legal care reglementeaza aceasta situatie, astept sfaturile Dvs.
Multumesc, O Duminica placuta!
Din cate am inteles eu, din mesajul dumneavoastra, acea suma este doar pentru garantarea executiei, putandu-se apela la ea doar in cazul unei executie necorespunzatoare.
Nu poate sa fie folosita pentru facturile restante, datorate de comercianti