Buna ziua!
In urma unui proces care a durat o perioada indelungata, s-a admis cererea noastra cu privire la rezilierea contractului/ecacuarea paratei rau platnice, de pe terenul deomeniul public administrat de firma noastra.
Desi sumele de bani datorate nu s-au recuperat, pt folosinta aceluiasi teren s-a incheiat un nou contract incepand cu anul acesta, cu o intreprindere individuala, in spatele caruia se afla acelasi administrator dragut.
Din aceste motive, fiind vorba de o alta persoana juridica, nu am putut refuza incheierea contractului cu aceasta.
In urma unui control al Curtii de Conturi, se constata ca anumiti comercianti folosesc o suprafata de teren mai mare cu 1, 2 , 3 etc. mp, fata de suprfetele prevazute in conventii.
In urma remasurarilor se intocmesc acet aditionale la contracte care prevad suprafata reala a ternului ocupat, toti comerciantii in cauza semnandu-le, mai putin aceasta intreprindere individuala despre care am facut referire.
Sunt perfect de acord ca si noi avem o culpa din moment ce aceste masuratori nu s-au facut corect la incheierea conventiilor, insa pe de alta parte, insa pe de alta parte nu putem tolera aceasta situatie pana la data expirarii contractului, ca ca ar fi o imbogatire fara just temei, iar ceilalti comercianti de buna credinta au semnat aceste acte aditionale pt suprafata reala, neputand face exceptie la acest comerciant de care nu mai scapam.
Ce putem face cu acesta? pe langa faptul ca refuza semnarea actului aditional pt suprafata reala a terenului ocupat, are si datorii acumulate pe doua luni, certe, lichide si exigibile, amenintandu-ne cu tot felul de avocati, de aceea vrem sa ne masuram si noi bine pasii.
Va multumesc, astept parelile Dvs, o Duminica linistita tuturor!
Nu vad imbogatire fara just temei, iar ce puteti face depinde de contract.
De regula, puteati face mai multe INAINTE de inchiriere decat dupa.
De refuzat n-ati putut refuza inchirierea, dar puteati verifica suprafata, puteati s-o delimitati, puteati sa va puneti dreptul de a masura, rectifica etc., penalitati...
Avem in contract o clauza care prevede ca putem majoram taxele în funcţie de rata inflaţiei, fluctuațiile monetare, evoluția prețurilor și tarifelor pe piață, cât și de alte acte / hotărâri AGA care prevăd aceste modificări pe perioada derulării convenţiei, ocupantul fiind obligat să plătească noua taxă. Modificarea taxei se va aplica de la data intrării în vigoare a hotărârii, care va stipula aceasta modificare (ex. Hotararile Consiliului Municipal privind impozite si taxe locale, Hotărâri A.G.A), sau la data primirii înştiinţării de plată, facturării, a altor acte comunicate în acest sens.
Si mi-a atras atentia ultimul rand cu privire la Alte acte comunicate in acest sens de modificare a pretului. Fiind vorba de o constatare a Curtii de Conturi, urmata de o decizie a directorului de remasurare a suprafetelor, si comunicarea noilor suprafete, coroboarat cu acest art. din contracte ma face sa cred ca suntem indreptatiti sa intervenim cu acest act aditional.
Am eu oare o problema de interpretare?? multumesc.:(
Tulburare de posesie?
gillu
Buna ziua.
Un comerciant are incheiata o conventie pt o suprafata de 15 mp aferent amplasarii unei rulote mobile si terase provizorii. In urma verificarii ... (vezi toată discuția)
Arenda
popescuginel
Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile pe care mi le asum atunci cand iau o suprafata de teren in arenda! Ca sa explic mai bine: am intrebat un functionar ... (vezi toată discuția)